Naujas prefiksas „0“ jau veikia: programėlės, padėsiančios akimirksniu atnaujinti kontaktus telefone  ()

Nuo kovo 1 d. Lietuvoje nacionaliniu mastu prasideda ilgai lauktas pokytis – dabar naudojamą skaičių „8“ numerių pradžioje keičia naujas prefiksas „0“. Mobiliojo ryšio operatoriaus „Tele2“ klientai šią naujovę jau galėjo išbandyti visu mėnesiu anksčiau, o dabar ji bus prieinama visiems. Gyventojams operatorius primena nedelsti ir visus įrenginiuose esančius kontaktus atsinaujinti dabar, o tai galima padaryti ir specialiomis programėlėmis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Perėjimas vyks palaipsniui

Jau nuo kovo 1 d. visi šalies gyventojai galės skambindami rinkti naująjį nacionalinį prefiksą „0“, tačiau kurį laiką vis dar veiks ir tarpmiestinis prefiksas „8“. Kitaip tariant, jei anksčiau rinkti telefono numerį pradėdavome skaičiais „86“, dabar tai darysime rinkdami „06“. Dėl šios priežasties visi gyventojai turės atsinaujinti telefone esančius kontaktus.

„Lygiai metus, iki pat 2025-ųjų kovo mėn. skambinti galėsime telefono numerį rinkdami  tiek su „8“,  tiek ir su „0“ priekyje. Po šios datos numeriai, kurių pradžioje renkamas skaičius „8“, nebeveiks, o gyventojai bus informuojami, kad surinktas numeris negalioja ir jį reikėtų rinkti kitaip. Nors šis pokytis turės gana ilgą pereinamąjį laikotarpį, gyventojams reikėtų jam ruoštis jau dabar“, – sako Aida Lumbytė, „Tele2“ projektų vadovė.

[Vokietija] Būtinas rinkinukas pavasario darbams! Tik 53€ už akumuliatorinį „Geevorks“ pjūklą ir sekatorių. Labai ribotas kiekis
6160

Nuostabiai gera kaina

Greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė

Ribotas kiekis

Išsamiau

Ekspertė primena, kad šis pokytis susijęs su prieš beveik 20 metų įvykusiu Lietuvos tapimu Europos Sąjungos nare. Numatyti nacionalinio telefonų kodo pokyčiai užsitęsė dėl šalyje ilgai naudotų pagalbos tarnybų trumpųjų numerių, prasidėjusių skaičiumi „0“.

Pataria nedelsti

„Vis dar lieka galioti tarptautinis Lietuvos kodas „370“, tad jeigu telefono užrašinėje visi numeriai suvesti naudojant jį – nieko papildomai daryti nereikia. Vis dėlto, jei kontaktų skiltyje telefonų numeriai įvesti ir su senuoju prefiksu aštuonetu, nuo kovo mėnesio patartina juos atnaujinti „8“ keičiant į „0“ arba naudojant tarptautinį Lietuvos kodą. Tai galima padaryti ir rankiniu būdu, ir naudojantis specialiomis išmaniosiomis programėlėmis. Žinoma, geriausia prieš tai išsisaugoti ir atsargines visų numerių kopijas“, – pataria A. Lumbytė.

 

Jos teigimu, neatsinaujinus kontaktų iki senojo prefikso išjungimo datos, skambučiai nebus sujungiami – kitaip tariant, norimam adresatui prisiskambinti nebus įmanoma. A. Lumbytė priduria, kad reikėtų nepamiršti pasirūpinti ir savo šeimos nariais – kontaktų sąrašą atnaujinti vaikų telefonuose, padėti šį pokytį atlikti senjorams.

Ekspertė dalijasi įrankiu, kuris padės visus kontaktus telefone atnaujinti akimirksniu:

 

„Contacts Prefix Fixer“. Tai „Android“ ir „iOS“ telefonuose veikianti išmanioji programėlė. Ją parsisiuntus, tereikia įvesti senąjį prefiksą („8“) bei naująjį prefiksą („0“) arba tarptautinį šalies kodą („370“). Tuomet programėlė automatiškai atnaujins visus kontaktus. Be to, įrankis siūlo ir kitų funkcijų – pašalinti susidubliavusius numerius arba juos formatuoti pasirinktu formatu. Programėlę „Android“ naudotojai gali parsisiųsti čia, o „iOS“ – čia.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(5)
(3)
(2)

Komentarai ()