Planuokite kelionę su DI ir susigrąžinkite pinigus už rezervaciją  ()

Šiais laikais kelionės sėkmę gali nulemti ne tik oras, bet ir išmaniajame turimi skaitmeniniai įrankiai. Nesvarbu, ar esate užkietėjęs keliautojas, ar tik pradedantysis, naudingos programėlės nuo jūsų pečių gali nuimti varginančią naštą ir gerą išvyką paversti nepamirštama. „Telia“ ekspertai šių metų atostogoms rekomenduoja keletą naujų aplikacijų, tarp kurių yra reikšmingai sutaupyti padėsiančių įrankių ir net dirbtinio intelekto (DI) planuoklių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Neabejotinai svarbiausia pastarųjų metų kelionių inovacija yra DI kelionių planavimo asistentai, galintys surasti geriausią maršrutą, skrydžius, viešbučius ir lankytinas vietas pagal keliais sakinais vartotojo nupasakotus lūkesčius. Tai nebūtinai reiškia, kad dėl savo išvykos daugiau nebereikės pajudinti nė piršto, bet jų pagalba mums gali sutaupyti daug laiko. Jei vis dėlto mėgstate kelionės planavimą perimti į savo rankas, tikrai įvertinsite pinigus už neatšaukiamą rezervaciją susigrąžinti padedančią „Roomer Travel“ ir geriausių žygių maršrutus randančią „AllTrails“, – teigia „Telia‘‘ išmaniųjų įrenginių ekspertas Marijonas Baltušis.

Išbandykite kelionės planavimą su DI

„ChatGPT“ ir „Google Gemini“ gali būti puikus įkvėpimo šaltinis ieškant naujos vasaros klajonių krypties, bet specializuoti DI įrankiai kelionių planavimo patirtį pakelia dar vienu laipteliu aukščiau. „ask Layla“ asistentas gali pasigirti tokių turizmo rinkos milžinų, kaip „Booking.com“, „Get Your Guide“ ir „Skyscanner“, integracijomis, todėl išvyką padės susiplanuoti nuo A iki Z, be nardymo po daugybę skirtingų aplikacijų.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Belaidžiai lituokliai, siurbliai, PC, planšetės, įkrovimo stotelės, kolonėlės ir kt. (Video)
3103 1

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-07-15/2024-08-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „H1“ - dviejų impulsų rankinis taškinio litavimo aparatas

2) „Vactidy V8 Pro“ - belaidis dulkių siurblys

3) „Ninkear A15 Plus“ - globali versija, 15.6 colių, 32GB+1TB, Win 11 OS

4) „BlitzWolf BW-S25“ - 75W galios 6-ių jungčių įkrovimo stotelė

5) „DOOGEE T20 Ultra“ - 32+256GB, 12 colių 2K ekrano Android 13 planšetė su dėklu ir ekrano apsauga

6) „JAKEMY JM-8186“ - 83in1 įrankių rinkinukas

7) „SANSUI F30“ - belaidė kolonėlė su FM radiju

Išsamiau

Programėlės pokalbių lange nurodžius pageidaujamą kryptį, datas ir kelionės pobūdį, „ask Layla“ sukurs detalų tvarkaraštį. DI asistentas suras pigiausius skrydžius, pasiūlys rezervuoti laisvus apartamentus bei kiekvienai kelionės dienai suras lankytinų objektų ar įdomių veiklų. Jei sudarytas kelionės planas pasirodys pernelyg brangus arba neatitiks jūsų interesų, pakaks išsakyti savo pastebėjimus ir į tai bus atsižvelgta.

„Didžiausias patogumas, kad su „ask Layla“ galima bendrauti lyg su žmogumi ir visas rezervacijas atlikti be papildomų įrankių. Asistentas moka surasti pigiausius skrydžius, žino populiariausias pramogas ir net vietinių pamėgtus restoranus. Vis dėlto kai kada „Layla“ gali patarti aplankyti jau seniai nebeveikiančias įstaigas, rekomenduoti sezono neatitinkančias veiklas arba viską suplanuoti pernelyg stereotipiškai. Tad „Layla“ sudarytą planą reikia atidžiai patikrinti, o geriausia – jį apskritai naudoti kaip tobulintiną šabloną“, – pataria M. Baltušis.

Raskite neatrastą vietą nakvynei ar žygiui

 

Po daugybės miesto šurmulyje praleistų mėnesių ne vienas norėtų per atostogas vėl susilieti su gamta. „Glamping Hub“ programėlė padės surasti baldais apstatytą jurtą, trobelę dykumoje, namelį medyje ir kitas originalias vietas nakvynei. Programėlė veikia jau 110 skirtingų šalių, įskaitant Lietuvą, ir siūlo daugiau nei 20 tūkstančių unikalių apartamentų, tad pasirinkti tikrai bus iš ko.

Jei originalūs nameliai gamtoje jums vis tiek būtų pernelyg didelė civilizacija, „Campio“ padės surasti vietą palapinei. Programėlė leidžia rinktis iš 25 tūkstančių stovyklaviečių visame pasaulyje, suteikia išsamią informaciją apie jose esančius patogumus, leidžia matyti lankytojų atsiliepimus ir pasidairyti po kai kurių stovyklaviečių žemėlapius.

Apsigyvenus gamtoje, greičiausiai norėsis patyrinėti apylinkes, o tą geriausiai galima padaryti išsiruošus į žygį pėsčiomis. „AllTrails“ programėlė leis surasti geriausius pasivaikščiojimo takus netoli vartotojo buvimo vietos bei padės iš jų neišklysti, suteikdama navigacijos nuorodas. Nors pati programėlė yra nemokama, norint takų žemėlapiais naudotis be interneto, reikės įsigyti mokamą jos versiją, kuri metams kainuoja 35,99 EUR.

Taupykite ir sekite išlaidas

 

Jei nesusiplanavote atostogų kelionės ir vis dar „medžiojate“ pigiausius bilietus, išbandykite „Hopper“. Programėlė nuolat seka skrydžių kainas ir pataria, kada labiausiai tikėtina, kad kaina ir kils, bei kada yra geriausias laikas juos rezervuoti. O jeigu į kelionę išsiruošėte autobusu ar jais keliauti planuojate pasiekę savo atostogų kryptį, sutaupyti padės „Wanderu“, kurioje galima palyginti skirtingų vežėjų įkainius ir išsirinkti patraukliausią.

„Kadangi išvykus atostogų sunkiai visus metus taupyti pinigai gali pradėti „tirpti“ lyg ledai saulės atokaitoje, „Expensify“ aplikacija gali padėti išlaidavimą kiek pristabdyti. Programėlė leidžia savo išleistas lėšas sekti, tiesiog nufotografuojant parduotuvių, restoranų ir kitų įstaigų čekius bei įvedant automobiliu nuvažiuotus kilometrus. Tai suteikia galimybę kelionės metu ar jos po jos matyti pagal kategorijas detaliai išskirstytas išlaidas. Tuo atveju, jei į kelionę išvykote su draugų grupe, sąžiningai ir lygiai pasiskirstyti savo indėlį padės „Splitwise“, – rekomenduoja specialistas.

Lengviau suraskite restoranus

 

Jeigu kelionėje maitinimo įstaigų paieškai visada naudodavote „Yelp“ ar „Trip Advisor“, didelė tikimybė, kad nesate girdėję apie „Zomato“. Bendruomenės indėliu paremta platforma pagal vartotojo buvimo vietą ir jo pomėgius pateikia vietinių geriausiai įvertintas kavines su detaliomis jų nuotraukomis ir lankytojų atsiliepimais. Indijoje bei kai kuriose kitose Azijos šalyse „Zomato“ taip pat suteikia galimybę rezervuoti staliuką ir užsisakyti maisto pristatymą, nesisiunčiant jokių papildomų programėlių.

Anot M. Baltušio, vegetarams ir veganams pravers  „Happy Cow“ aplikacija, kelionėje padedanti surasti augalinio maisto opcijų turinčius restoranus. Programėlė veikia 185 šalyse, joje gausu atsiliepimų, nuotraukų ir kitos gausios bendruomenės pateiktos informacijos, kas padės laikytis savo pasirinkto gyvenimo būdo, net ir esant toli nuo namų.

Pasiruoškite netikėtumams

 

Kad ir kaip kruopščiai planuotume atostogas, nė vienas nesame apsaugotas nuo netikėtų sveikatos sutrikimų, šeimyninių problemų ar dėl kitų svarbių reikalų pasikeitusių planų. Tokiais atvejais, neturint kelionių draudimo, praktiškai nebelieka galimybių susigrąžinti išleistų pinigų, nes nemaža dalis viešbučių vasaros sezono metu nesuteikia rezervacijos atšaukimo galimybės.

„Sušvelninti šį smūgį piniginei siūlo „Roomer Travel“ programėlė. Joje galima parduoti apmokėtas viešbučių rezervacijas kitiems keliautojams, susigrąžinant pusę ar net didesnę dalį išleistų lėšų. Aplikacijoje taip pat įmanoma įsigyti viešbučių rezervacijas su net iki 80 proc. siekiančia nuolaida, todėl neįvykus kelionei, naująją galima susiplanuoti išleidžiant mažiau. „Roomer Travel“ daug dėmesio skiria saugumui ir pardavėjui pinigus perveda tik po sėkmingos pirkėjo registracijos viešbutyje, todėl šia platforma galima pasitikėti ir planuojant savo vasaros atostogas“, – įsitikinęs „Telia‘‘ išmaniųjų įrenginių ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(0)
(2)

Komentarai ()