„Nokia“ visame pasaulyje uždarinėja savo parduotuves  (9)

Išgyvendama ne pačius geriausius laikus, bendrovė „Nokia“ desperatiškai bando susimažinti veiklos kaštus ir atsisakyti nereikalingų verslo sričių. Taupymo programa palietė ne tik prekybos taškus, bet ir kai kurias atstovybes mažiau perspektyviose rinkose.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Reuters naujienų agentūra praneša, kad „Nokia“ netrukus visiškai pasitrauks iš Japonijos rinkos jau šiais metais – rugpjūčio mėnesį. Tiesa, suomių gigantas jau nuo 2008 metų nebetiekė telefonų Japonijos telekomunikacijų kompanijoms ir pardavinėjo išskirtinius modelius savarankiškai, pažymi technews.lt portalas. Tuo tarpu rugpjūčio mėnesį kompanija uždarys likusias ypač svarbias telefonų parduotuves Tokijo mieste, kurios pardavinėjo ypač brangius Vertu telefonus, o tai reiškia, kad kompanija visiškai atsisako Japonijos rinkos.

Tokijuje likę kompanijos biurai ir toliau darbuosis iki metų pabaigos, kad padėtų japonams, kurie yra įsigiję Vertu telefonus, o 2012 pradžioje ir jie bus uždaryti.

Mažėjantys pardavimai ir pajamos „Nokia“ verčia imtis agresyvių permainų visose rinkose. Štai dar kelios su tuo susijusios naujienos: „Nokia“ uždarė savo internetines parduotuves JAV ir D. Britanijoje. Toks žingsnis sekė po to, kai gegužės mėnesį buvo uždarytos virtualios „Nokia“ prekyvietės kitose Europos šalyse. Pranešama, kad dabar JAV interneto vartotojai, užsukę į „Nokia“ parduotuvės šioje šalyje svetainę, „permetami“ į „Amazon.com“ parduotuvę, kurioje gali įsigyti norimų telefonų, rašo portalas balsas.lt.

Be to, „Nokia“ jau uždarė kone visas fizines savo parduotuves D. Britanijoje. Vienintelė išimtis, bent laikinai, padaryta „Nokia“ salonui Heathrow oro uoste Londone. Panorėjęs likti nežinomu buvęs „Nokia“ mažmeninės prekybos darbuotojas leidiniui sakė, kad sprendimas uždaryti parduotuves buvo priimtas dėl prastos rinkodaros, aukštų kainų, mažėjančio pirkėjų skaičiaus ir didelio grąžinamų telefonų skaičiaus.

Skelbiama, kad „Nokia“ D. Britanijoje pardavinėja ir kitus savo verslo padalinius, pavyzdžiui, vienas iš jų, mobiliojo ryšio operatoriams siūlantis el. pašto, greitųjų žinučių ir kitą programinę įrangą, neseniai buvo parduotas britų bendrovei „Synchronica“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)

Susijusios žymos: