„Nokia“ vos per 3 mėnesius tapo „Windows Phone“ telefonų rinkos lydere  (9)

„Microsoft“ mobilioji operacinė sistema „Windows Phone“ vartotojų vis dar nėra sutinkama taip šiltai, kaip tai atsitiko su „Apple iOS“ ir „Google Android“ platformomis. Tačiau ir „Windows Phone“ segmente jau yra lyderis.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kompanijos „Strategy Analytics“ atlikto tyrimo rezultatai rodo, jog jau 2011 m. IV ketvirčio pabaigoje išmaniųjų telefonų su „Windows Phone“ rinkos lydere tapo suomių kompanija „Nokia“. Reikia pažymėti, jog apie strateginę partnerystę „Nokia“ ir „Microsoft“ paskelbė maždaug prieš metus, o „Nokia“ telefonų su „Windows Phone 7“ tiekimas prasidėjo kaip tik IV tų pačių metų ketvirtyje.

Per paskutinius praėjusių metų mėnesius išmaniųjų telefonų tiekimas su mobiliąja „Microsoft“ operacine sistema išaugo 36 %, lyginant su ankstesniu ketvirčiu. Iš viso „Windows Phone“ išmaniųjų telefonų tiekimas pasiekė 2,7 mln. vienetų. Kompanijos „Nokia“ dalis sudaro 0,9 mln. vienetų, taigi užimdama 33 % šios rinkos, suomiai aplenkė buvusį šios rinkos lyderį – kompaniją HTC, kuri savo laiku užėmė net 55 % WP7 telefonų rinkos.

Beje, toks HTC nuopuolis nėra kažkas keisto, kadangi ši taivaniečių kompanija savo pozicijų netenka ir „Android“ rinkoje, kur ją aktyviai spaudžia korėjiečių „Samsung“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Tiptop.lt tinklaraštis
Tiptop.lt tinklaraštis
(0)
(0)
(0)

Komentarai (9)

Susijusios žymos: