"Nokia" akcininkai padavė į teismą savo pačių kompaniją  (44)

Dalis suomių kompanijos "Nokia" akcininkų, kurie yra nepatenkinti kompanijos vykdoma politika, nusprendė paduoti ją į teismą. Žmonės pamanė, jog reguliarus akcijų kritimas ir kiekvieną ketvirtį rodomi prasti finansiniai rezultatai yra priežastis, dėl kurios galima su savo kompanija pradėti bylinėtis, praneša interneto portalas "Intomobile".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skunde tvirtinama, jog platforma "Windows Phone" blogina "Nokia" padėtį išmaniųjų telefonų rinkoje. Tai tapo akivaizdu balandžio 11 d., kai "Nokia" pranešė, jog jos finansiniai rodikliai blogesni, nei buvo tikėtasi anksčiau. Akcininkai prisiminė, jog kompanija pažadėjo pagerinti savo padėtį rinkoje partnerystės su "Microsoft" dėka, tačiau tai neįvyko.

Maža to, ieškovų netenkina ir II ketvirčio finansinės prognozės, o taip pat probleminis "Nokia Lumia 900" darbas, juo labiau, kad šis įrenginys iš principo neneša kompanijai pelno. Taigi akcininkai reikalauja iš kompanijos visiškai padengti jų patirtus nuostolius, susijusius su "Nokia" vertybinių popierių kainos mažėjimu.

Priminsime, jog kiek anksčiau naujas "Nokia" direktorių tarybos narys Risto Siilasmaa pareiškė, jog jis įsitikinęs tuo, kad "Nokia" strategija galiausiai bus sėkminga. „Negaliu pasakyti, kad "Nokia" reikalingi kažkokie radikalūs pokyčiai. Dabar kompanija išgyvena nepaprastą laikotarpį, tačiau aš įsitikinęs, jog mes esame stipri komanda, jog mes laikomės teisingos strategijos ir gaminame tokią pačią produkciją“, – pranešė R. Siilasmaa.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Faceit.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (44)

Susijusios žymos: