„Nokia“ nutraukia OS „Meltemi“ kūrimo ir plėtros darbus  (4)

Kompanija „Nokia“ paskelbė, jog nutraukia mobiliosios operacinės sistemos „Meltemi“ kūrimo ir plėtros darbus. Pastaroji operacinė sistema, sukurta „Linux“ pagrindu, skirta naudojimui paprastuose mobiliuosiuose telefonuose, kurie dirba „Series 40“ platformos pagrindu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Atsižvelgiant į tai, jog kiek anksčiau šį mėnesį buvo pranešta apie šio projekto vadovės Mary McDowell pasitraukimą iš suomių kompanijos, taip pat bendrą išlaidų mažinimo procesą, „Nokia“ sprendimas atrodo gana logiškas.

Apie patį projektą nuo pat jo kūrimo pradžios buvo žinoma labai nedaug, tačiau operacinės sistemos sąsajos su „Linux“ bylojo apie galimą trečių šalių programų palaikymą. Atsižvelgiant į ankstesnius „Nokia“ technologinius planus, įrenginiai su „Meltemi“ šiuo metu jau turėjo pradėti savo žygį į rinką. Nors išmaniųjų telefonų pardavimai nuolat auga, didžioji jų dalis tenka nebrangiems modeliams, o dauguma vartotojų iki šiol apsieina su paprastais mobiliaisiais telefonais.

Nežiūrint į daugumos mobiliųjų telefonų paprastumą, naujos technologijos, tokios kaip mobiliojo ryšio standartai 3.5G, 4G, 4.5G, taip pat Wi-Fi, jutikliniai ekranai ir įvairios programos, neaplenkia ir jų. Vis tik tikėtis juose pamatyti „Android“ arba „Windows Phone“, kai įrenginio kaina siekia apie 100 – 200 lt, tikrai neverta, todėl joms kuriamos atitinkamo lygmens operacinės sistemos. „Nokia“ laimei, ji dar turi atsarginį variantą – savo to paties pavadinimo mobiliąją operacinę sistemą kuriančią kompaniją „Smarterphone“, kurią suomiai įsigijo 2012 m. pradžioje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Tiptop.lt tinklaraštis
Tiptop.lt tinklaraštis
(0)
(0)
(0)

Komentarai (4)

Susijusios žymos: