„Blackview A7“ - išmanusis telefonas vos už 35 eurus - ką su juo veikti ir ar verta pirkti? (Apžvalga)  (3)

Dažniausiai tenka testuoti išmaniuosius telefonus, kurie patenka bent į biudžetinės klasės įrenginių rėmus, tačiau šįsyk situacija kiek kitokia. Kinijos gamintojas „Blackview“ pasiūlė išbandyti vos 35 eurus kainuojantį išmanųjį telefoną „Blackview A7“, kuris net nepalaiko 4G ryšio.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Tik sužinojus, jog tai 3G telefonas - iškilo klausimą ką su juo galima veikti. Pripažinsiu, buvo itin sunku persidėti kortelę iš „Xiaomi Mi 5“ ir išbandyti šį itin itin pigų išmanųjį, tačiau vis dėlto tai padariau. Taigi, kaip visada pradėkime apie viską nuo pat pradžių.

Telefono dizainas – paprastas, bet ne prastas

Kai pirmąsyk į savo rankas paėmiau kinišką išmanųjį telefoną - jis atrodė labai panašiai, tačiau tada kainavo gerokai brangiau nei dabartinis „Blackview A7“. Taip, šis modelis atrodo kaip didelis žingsnis atgal, tačiau reikėtų suprasti ir tai, jog jis nepretenduoja į flagmanų kategoriją ir yra skirtas tiems, kurie nenori išleisti daug pinigų naujam išmaniajam ir turi tik minimalius reikalavimus.

Taigi, telefonas pasižymi plastmasiniu korpusu, aplink ekraną matome sidabrinį rėmelį, kurį vėliau pakeičia, mano atveju, juoda telefono nugarėlė. Įrenginys yra pagamintas keletas spalvinių variantų, todėl nugarėlė gali būti nebūtinai juoda, o, pavyzdžiui, auksinė, balta ar itin populiarios - mėlynos spalvos. Kaip jau minėjau, dizainas tikrai ne išskirtinis ir grąžinantis mus šiek tiek atgal, tačiau visumoje tai tikrai nėra blogai.

Surinkimo kokybė tikrai ganėtinai nebloga, o ir pats telefonas tikrai atrodo ne prastai. Prie to prisideda ir raštas, kuris naudojamas telefono nugarėlėje. Žinoma, tai tikrai ne flagmanui būdingos savybės ir iki to pakankamai toli, tačiau žinant, jog telefonas kainuoja 35 eurus - ar galima tikėtis daugiau? Šiuo atveju tikrai ne. Pažvelkime į „Blackview A7“ jungtis ir mygtukus.

Viršutinėje telefono dalyje randame įmontuotą ausinių jungtį, o apačioje - USB lizdą. Galbūt kažkam pasirodys keista, tačiau jis nėra C tipo ir manau, jog būtų naivu to tikėtis. Dešinėje įrenginio pusėje randame garso reguliavimo mygtukus, o po jais - įjungimo ar išjungimo mygtuką. Viskas kaip ir labai standartiška ir nieko tokio kas būtų verta didesnio aptarimo.

Kalbant apie telefono patogumą - tai jis tikrai patogus. „Blackview A7“ pasižymi 5,0 colių įstrižainės ekranu, todėl yra patogiai valdomas viena ranka. Nors esu pripratęs prie gerokai didesnių telefonų, tačiau laikyti šį - tikrai pakankamai smagu. Telefonas nėra slidus ir stabiliai nugula delne, o taip ir yra pakankamai lengvas, todėl nesudaro visiškai jokių nepatogumų.

Telefono ekranas – pakankamai ryškus, bet...

Kaip jau minėjau, „Blackview A7“ pasižymi 5,0 colių įstrižainės ekranu. Pakankamai kompaktiško dydžio ekranas, kuris taip pat pasižymi HD raiška. Iš esmės tai beveik kaip ir standartas telefonams, kurie kainuoja mažiau nei 100 JAV dolerių, tačiau ar tai tikrai toks pats standartas kaip kituose panašiuose telefonuose?

Deja, tačiau pačiu ekranu teko šiek tiek nusivilti, Galbūt kažkas, kas yra įpratęs prie senesnių telefonų to ir nepastebės, tačiau bent jau man tai labai pastebima. Nors vaizdas ekrane ir pakankamai kokybiškas bei ryškus, tačiau lietimui jautri panelė veikia tikrai ne taip kaip norėtųsi. Iš tiesų šis telefonas šiek tiek primena senus „Nokia“ telefonus, kurie pasižymėdavo lietimui jautriais ekranais. Atrodo, jog telefonui kartais reikia apsvarstyti ar Jūs tikrai norėjote paspausti ten kur paspaudėte. Kaip jau minėjau, galbūt mažiau priekabūs žmonės to ir nepastebės arba jiems tai bus įprasta, tačiau aš skaityčiau tai kaip trūkumu.

Tačiau ekrane galime įžvelgti ir gerų savybių, nes kaip jau minėjau, vaizdas pakankamai geras ir gražus. Žinoma, tai tikrai ne „Samsung Galaxy S8“ ekranas ir veikiausiai net ne „Xiaomi Redmi Note 4“, tačiau spalvos pakankamai geros, o ir raiškos tikrai netrūksta. Na, galbūt ir galima įžvelgti kažkokių trūkumų, tačiau tuomet siūlyčiau prisiminti, jog už šį prietaisą prašoma 35 eurų.

Telefono veikimas – reikėtų apsišarvuoti kantrybe

Iš tikrųjų nežinau priežasties dėl ko turėčiau pirkti tokį pigų telefoną, tačiau ir pasinaudojęs juo - nesuradau. Pradžioje pažvelkime į specifikacijas. „Blackview A7“ pasižymi keturi branduolių „Mediatek MTK6580A“ procesoriumi su 1 GB operatyviosios (RAM) ir 8 GB vidinės (ROM) atminties. Taip, specifikacijos tikrai ne įspūdingos.

Kalbant apie šio išmaniojo veikimą - kiek nustebino pakankamai sklandus vaikščiojimas tarp langų, tačiau naudojantis programėlėmis visas sklandumas ganėtinai greitai išnyksta. Na taip, kalendorius ar kitos standartinės „Google“ aplikacijos veikia pakankamai sklandžiai, tačiau naudojantis jau kiek daugiau resursų reikalaujančiomis aplikacijomis - teks palaukti ir apsišarvuoti kantrybe.

Sakyti, jog telefonas stringa būtų neteisinga. Savaitė su šiuo telefonu labiau įsiminė kaip kantrybės išbandymų savaite, nes tiesiog kiekvienas sudėtingesnis procesas atliekamas gerokai ilgiau nei įprasta. Tačiau tai yra problema to, jog telefone yra itin mažai operatyviosios atminties, o ir pats procesorius tikrai ne pirmos jaunystės. Kaip bebūtų, perkant tokį telefoną yra vienas bet.

Tikriausiai niekas nesitiki, kad telefonas už 40 JAV dolerių bus super greitas, su geriausia kamera ir pan. Esu išbandęs ne vieną tokio tipo telefoną ir galiu pasakyti, kad jo veikimas ir susitvarkymas su standartinėmis užduotis yra pakankamai geras. Būtų itin naivu tikėtis, jog pavyks mėgautis aukščiausios grafikos žaidimais, todėl apie tai šįsyk net nesiplėsiu. Tik dar vertėtų žinoti ir tai, jog šis telefonas nepalaiko 4G ryšio. Atsižvelgiant į šio telefono galimybes - nepasakyčiau, jog tai yra didžiulis trūkumas, tačiau čia jau spręsti Jums.

Telefono baterija – stebuklų neišvydau, bet ir nenuvylė

Perkant tokį pigų telefoną - smagu žinoti jo stiprybes, o baterija turbūt viena iš nedaugelio šio įrenginio stiprybių. „Blackview A7“ pasižymi 2800 mAh talpos baterija ir tai yra tikrai pakankamai tokio tipo išmaniajam. Verta paminėti ir tai, jog šio įrenginio bateriją galima ir pasikeisti.

Apžvelgiant jos veikimą - galėčiau pasakyti, jog mano įprastiniam naudojimui telefoną įkrauti reikėdavo maždaug kas dvi dienas. Žinoma, reikėtų nepamiršti, jog tokiame telefone neįsirašysite šimto programėlių, o taip pat jis nepalaiko 4G ryšio. Taigi, tai automatiškai lemia tai, jog susitaupo nemažai baterijos energijos ir vieno pilno įkrovimo pakanka ilgesniam laikotarpiui. Tačiau ši baterija turi ir labai didelį trūkumą - norint ją pilnai įkrauti reikia beveik 3 valandų. Tai yra tikrai ilgas laiko tarpas, tačiau vėlgi, nereikėtų tikėtis stebuklų už tokią kainą.

Telefono kamera – pagal kainą ir kokybė

Išmaniojo telefono kamera yra turbūt vienas svarbiausių aspektų perkant naują įrenginį. Tačiau šįsyk labai nesiplėsiu kalbėdamas apie „Blackview A7“ kamerą. Ką reikėtų Jums žinoti yra tai, jog šis telefonas nugarėlėje turi pagrindinį 5 MPx raiškos  ir antrąjį 0.3 MPx raiškos jutiklį.

Kalbant apie fotografavimą - įspūdingų rezultatų tikėtis tikrai nereikėtų. Vertėtų žinoti tai, jog šio telefono kamera tikrai būtų tinkama jeigu šį įrenginį naudotų ofise dirbantis žmogus, kuris dažnai fotografuoja įvairius dokumentus. Kameros veikimas - ganėtinai lėtokas, o ir nedidelis megapikselių kiekis tikrai jaučiasi. Tačiau vertėtų pagirti kinus už tai, jog net ir į tokios mažos vertės telefonus sugeba įdėti tai kas madinga - dvigubą kamerą, kurios antrasis jutiklis leidžia „sulieti“ nuotraukos foną.

Telefono išvados – įrenginys itin taupiems ir kantriems

Nors išmanieji telefonai yra mano aistra ir esu išbandęs tikrai nemažai jų, tačiau niekaip negaliu atsakyti į vieną klausimą - kam gali būti reikalingas telefonas, kuris nepalaiko 4G ryšio ir turi mažiau atminties nei realiai šiais laikais yra reikalinga? Na taip, toks įrenginys turėtų būti tinkamas tiems, kurie telefonu naudojasi tik tam, jog paskambinti, parašyti žinutę, o esant didelei problemai - galėtų pasinaudoti ir internetu.

Jeigu Jūsų poreikiai yra maždaug tokie - tuomet „Blackview A7“ yra išties neblogas variantas, tačiau žvelgiant bendrai į rinkos tendencijas - tai yra išmanusis, kuris galėjo būti populiarus prieš kokius 4 metus arba dar daugiau, tačiau tikrai ne dabar. Kaip jau minėjau, tai telefonas, kuris tinkamas nebent tiems, kurie turi itin žemus reikalavimus tokiam įrenginiui.

Kodėl verta pirkti?

  • Itin žema kaina;
  • Pakankamai gera baterija;
  • Kompaktiškas ir patogus korpusas.

Kodėl neverta pirkti?

  • Specifikacijos neatitinka šių dienų tendencijų;
  • Ekranas sunkiau reaguoja į prisilietimą.

Norėdami įsigyti „Blackview A7“ - galite apsilankyti „Gearbest“ internetinėje parduotuvėje ir užsisakyti telefoną vos už 34 eurus. Ar verta jį pirkti - spręsti reikėtų Jums patiems, atsižvelgiant į tai kam Jums reikalingas toks įrenginys.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
Autoriai: Lukas Snarskis
(20)
(14)
(6)

Komentarai (3)

Susijusios žymos: