Lietuvoje prasidėjo prekyba naujaisiais „iPhone Xs“ ir „iPhone Xs Max“ telefonais: skelbiamos kainos ir koks pirkėjų susidomėjimas  (8)

Vidurnaktį (iš ketvirtadienio į penktadienį) net kelios atstovybės paskelbė išankstinės prekybos naujaisiais telefonais „iPhone Xs“ ir „iPhone Xs Max“ pradžią.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kadangi tai yra „S“ serijos atnaujinimas („Apple“ didesnius telefonų atnaujinimus pristato tik kas 2 metus), naujasis „iPhone Xs“ atrodo taip pat, kaip ir 2017-ųjų pabaigoje pristatytas „iPhone X“.

Naktį „Apple“ gerbėjų aistras kurstė prekybos centre „Panorama“ įsikūręs salonas „iDeal“, prekybą pradėjo ir po „TOPO centro“ sparnu sostinės Ukmergės g. prisiglaudusi „Apple Shop“ bei Kaune įsikūręs didžiausias „TOPO centras“ (Savanorių pr. 206A).

„Apple iPhone“ partnerė Lietuvoje „Telia“, šventę surengė šiandienos rytą.

Pasitiko Donatas Montvydas

PLC „Panorama“ įsikūrusiame „iDeal“ salone vidurnaktį pirkėjus pasitiko „Apple“ entuziastas, muzikantas Donatas Montvydas. Jis pasidalijo patirtimi naudojantis „iPhone“, ir mintimis, kodėl laukė šio vakaro. Dainininkas išpakavo bei pristatė pirmąjį „iPhone XS“ Lietuvoje.

Padidėjęs „iPhone“

„Berėmio „iPhone Xs“ ekrano įstrižainė yra net didesnė nei pernykščio „iPhone 8 Plus“ modelio. Ir nors daug žmonių stebėjosi „Apple“ sprendimu išleisti dar didesnį, net 6,5 colio įstrižainės ekraną turintį „iPhone Xs Max“, sprendžiant iš išankstinių užsakymų, tai buvo teisingas sprendimas. Lietuvoje šie modeliai sudaro apie 40 proc. visų išankstinių užsakymų“, – sako „Telia“ telefonų kategorijos vadovas Justas Paškevičius.

Dar vienas netikėtumas – lietuviai ieško didesnės talpos vidinę atmintinę turinčių telefonų. Nors 256 GB ar 512 GB talpos atmintinę turinčių telefonų kainos yra pastebimai didesnės, jų išankstiniai pardavimai nedaug atsilieka nuo 64 GB vidinę atmintį turinčių „iPhone Xs“ ir „iPhone Xs Max“ modelių.

„Bitė“ prekiavo Vilniaus „Akropolyje“

Lietuvos gyventojai naujuosius „iPhone Xs“ ir „iPhone Xs Max“ pasitiko dar aktyviau nei senuosius modelius pernai: užsakė jų daugiau, rinkosi įdomesnes spalvas, o verslo klientai buvo ypač aktyvūs. Pirmasis naujas „iPhone“ flagmanas „Bitės“ tinkle buvo išpakuotas lygiai vidurnaktį didžiausiame ir išmaniausiame „Bitės“ salone Vilniaus „Akropolyje“.

„Sprendžiant pagal išankstinius užsakymus – naujųjų „iPhone“ startas tapo stipriausiu šiemet pristatytų flagmanų startu bei buvo aktyvesnis nei pernykščių „Apple“ išmaniųjų pristatymas. Taip pat stebime besikeičiančius pirkėjų įpročius – įprastai jie rinkdavosi konservatyvių spalvų telefonus, o šiuo metu tarp populiariausių – auksinė spalva. Be to, panašiai vienodai užsakyta tiek Xs, tiek Xs Max modelių – tai reiškia, jog vis labiau pamėgstame modelius su didesniais ekranais“, – sako Aurelijus Vaičiulionis, bendrovės „Bitė Lietuva“ įrenginių verslo vystymo vadovas.

Patys nekantriausi naujuosius „iPhone“ įrenginius galėjo įsigyti vidurnaktį didžiausiame ir išmaniausiame „Bitės“ salone Vilniaus „Akropolyje“. Ten „Bitės Profas“ ir aktorius Giedrius Savickas išpakavo ir visiems susirinkusiems pristatė pirmąjį naująjį „iPhone“ modelį „Bitės“ tinkle.

„Tele2“ salone pirmąjį „iPhone“ įteikė Arnoldas Lukošius

Vienas iš operatoriaus klientų pirkiniu džiaugėsi jau minutė po vidurnakčio – išmanųjį jam į namus pristatė pats Arnoldas Lukošius, „Tele2 Inovacijų biuro“ ekspertas.

Burtų keliu ištrauktas laimingasis vilnietis Rolandas savąjį tamsiai pilkos spalvos „iPhone Xs“ sako užsisakęs iš karto, vos tik buvo paskelbta išankstinė registracija. Kitiems klientams, kurie pateikė išankstinius užsakymus, buriuotis eilėse taip pat nereikės – kurjeriai juos išvežios tiesiai į namus arba biurus.

„Džiugu, kad iš anksto besiregistravę klientai penktadienį jau galės mėgautis šiais flagmanais. Dar tik ketinantys įsigyti naujuosius telefonus – tai jau gali padaryti internetu arba didžiausiame prekybos salone sostinėje, jiems paruošėme ir dovanų“, – sakė Petras Masiulis, „Tele2“ generalinis direktorius.

Prekybos pradžioje pasiūla yra ribota, todėl klientai raginami naujuosius flagmanus užsisakyti interneto parduotuvėje arba įsigyti „Tele2“ salone Vilniaus „Akropolyje“ – jis penktadienį pradėjo veikti anksčiau nei įprastai, jau nuo 8 val. ryto.

Labiausiai graibstomi – auksinės spalvos modeliai

Naujieji telefonai yra 2 dydžių: „iPhone Xs“ ekrano įstrižainė yra 5,8 colių, o „iPhone Xs Max“ versijos, didžiausio kada nors „Apple“ pagaminto telefono, įstrižainė siekia net 6,5 colių.

Naujos kartos „iPhone Xs“ ir „iPhone Xs Max“ modelius galima rinktis iš 3 atspalvių: aukso, sidabro ir tamsiai pilkos.

Išankstinės registracijos duomenys rodo, kad „Tele2“ klientai dažniausiai rinkosi aukso spalvos išmanųjį, o nuo jų populiarumu ne daug atsiliko ir tamsiai pilkos spalvos modeliai. Mažiausiai susidomėjimo sulaukė sidabro atspalvio variantas.

Statistika rodo, kad iš anksto besiregistravę dažniausiai rinkosi 64 GB ir 256 GB vidinės atminties išmanųjį.

Oficialios „Telia“ prekybos pradžia

Oficiali „Telia“ prekyba naujaisiais „Apple“ telefonais Lietuvoje prasideda šiandien. Dėl žmonių patogumo, dalis klientų iš anksto internetu įsigytus „iPhone“ telefonus penktadienį gaus į namus ir biurus, o tie, kas norės įsigyti tiesiogiai, tą galės padaryti net trijų didžiųjų miestų – Vilniaus, Kauno ir Klaipėdos – „Akropolių“ salonuose. Jie duris atvėrė anksčiau nei įprastai, nuo 8 valandos ryto.

Prekybos pradžios šventės proga „Telia“ salone Vilniaus „Akropolyje“ penktadienį ryte svečiai buvo vaišinami „Nespresso“ kava ir sviestiniais rageliais, taip pat salone gyvai grojo vienas iš kylančios lietuviškos elektroninės muzikos grupės „Black Water“ narių. Kauno ir Klaipėdos „Telia“ salonuose skambėjo specialiai šiam renginiui paruoštas grojaraštis.

5,8 colio įstrižainės berėmį OLED ekraną turintis „iPhone Xs“ telefonas, priklausomai nuo vidinės atminties dydžio, Lietuvoje kainuoja nuo 1179 iki 1579 eurų, o didesnis, 6,5 colio įstrižainės „iPhone Xs Max“ telefonas kainuoja nuo 1279 iki 1679 eurų. Šie telefonai turi atsparų plieninį korpusą, nebijo vandens ir dulkių (IP68 atsparumo sertifikatas), o jų baterijas galima įkrauti belaidžiu būdu.

Taip pat juose įmontuota itin sparti „A12 Bionic“ mikroschema bei dviguba 12 MP raiškos galinė kamera.

„iPhone Xr“

Nuo spalio 19 dienos Lietuvoje bus priimami kitos „Apple“ naujovės, telefono „iPhone Xr“, išankstiniai užsakymai, prekyba salonuose prasidės spalio 26 dieną.

Šis modelis turi paprastesnės LCD technologijos 6,1 colio įstrižainės berėmė ekraną, aliuminio korpusą, jo atsparumas aplinkos poveikiui šiek tiek žemesnis (IP67), taip pat galinėje dalyje yra ne dviguba, o vienguba 12 MP raiškos kamera. Lietuvoje „iPhone Xr“ kainuos nuo 879 iki 1049 eurų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: 15min.lt
(4)
(19)
(-15)

Komentarai (8)

Susijusios žymos: