Naujasis „Fiat 600e“: elektrinis „FIAT“ sugrįžimas į B segmentą  ()

„FIAT“ pristato naująjį „Fiat 600e“ – puikų asortimento papildymą, kuris žymi jo sugrįžimą į B segmentą. Po savo pirmtako, šeštojo dešimtmečio bestselerio „Fiat 600“ sėkmės, naujasis „Fiat 600e“ atsidūrė sparčiai populiarėjančio B segmento centre.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Naujasis „Fiat 600e“ yra idealus sprendimas tiek miesto gyventojams, tiek gamtos entuziastams. Jo ilgis siekia 4,17 m, salonas patogus 5 asmenims, turi geriausią klasėje priekinę erdvę bagažui, viena įkrova nuvažiuojamas atstumas siekia daugiau nei 400 km (WLTP kombinuotas ciklas) ir daugiau nei 600 km mieste (WLTP miesto ciklas), taip pat automobilis siūlo pažangiausias saugos funkcijas.

Galimos 2 skirtingos visiškai elektrinės versijos: Naujasis „Fiat 600e La Prima“ ir Naujasis „Fiat (600e)RED“ – tai visai šeimai tinkamas sprendimas mėgautis itališka Dolce Vita, tuo pačiu rūpinantis aplinka ir socialinėmis iniciatyvomis.

Naujas „Fiat 600e“

Naujasis 5 durų „Fiat 600e“ pasižymi įspūdingu erdvumu – jame yra 5 sėdimos vietos ir 15 litrų daiktadežių erdvė salone. Keleiviai gali laikyti savo daiktus išmaniajame centriniame tunelyje, kuriame yra pritaikytas užvalkalas ir lankstūs puodelių laikikliai, sėdynių kišenės ir priekinės daiktadėžės. Bagažinė taip pat didelė – jos talpa net 360 litrų.

Be erdvės universalumo, modelis pasižymi puikiomis elektrinėmis savybėmis. Dėl 54 kWh talpos ličio jonų akumuliatorių naujasis 600e nuvažiuoja daugiau nei 400 km WLTP kombinuotu ciklu ir daugiau nei 600 km miesto ciklu, todėl naujasis „Fiat 600e“ yra ideali transporto priemonė kasdieniam naudojimui mieste ir savaitgalio išvykoms.

Siekiant optimizuoti įkrovimo laiką, naujajame 600e sumontuota 100 kW greitojo krovimo sistema, leidžianti akumuliatorių įkrauti itin greitai. Pavyzdžiui, akumuliatoriui įkrauti iki 80 % reikia mažiau nei pusvalandžio, maždaug tiek pat laiko, kiek trunka susikrauti daiktus savaitgalio išvykai. Modelis taip pat komplektuojamas su 11 kW galios įkrovikliu ir „Type 3“ laidu, skirtu įkrauti namuose ar viešoje vietoje ir užtikrinančiu pilną baterijos įkrovimą greičiau nei per 6 valandas.

Elektrinis motoras išvysto 115 kW galią, o nuo 0 iki 100 km/h įsibėgėja per 9 sekundes. Naujasis „Fiat 600e“ suteikia laisvę rinktis: kiekvienas vairuotojas gali rinktis savo kelią, nes automobilyje yra trys vairavimo režimai – eco, normal, sport – kuriuos galima pasirinkti pagal savo vairavimo stilių.

Iki 2024 m. vidurio asortimentą papildys hibridinė jėgos pavara.

Ikoniška išorėje, Dolce Vita viduje

Palyginti su naujuoju 500, automobilio išvaizda pasižymi ryškesniu ir tvirtesniu veidu, atnaujintu chromuotu 600 užrašu tiek priekyje, tiek šonuose ir atnaujintu LED apšvietimu. Išorę sustiprina didesni ratai (iki 18 colių ir 690 mm skersmens), juodi matiniai kėbulo apdailos elementai ir ratų arkos, o tipišką itališką stilių galima įžvelgti ir ant galinio buferio matomoje Italijos vėliavoje. Keletas ypatybių išryškina išorės linijas, pavyzdžiui, blizgios juodos detalės, chromo akcentai ir spindintys galiniai žibintai.

 

Viduje naujasis „Fiat 600e“ puikiai įkūnija itališką Dolce Vita: tai yra pirmasis kompaktinis modelis, siūlantis spalvų terapiją. Klientai gali pasirinkti iki 8 skirtingų spalvų tiek aplinkos, tiek radijo apšvietimui su numatytuoju tonų deriniu ir iš viso 64 skirtingomis derinimo galimybėmis, taip susikuriant vienetinį spalvų derinį. Kad po ilgos kelionės ar įtemptos darbo dienos galėtumėte atsipalaiduoti itališkame SPA, vairuotojo sėdynėje įrengta sėdynės išlinkio reguliavimo ir nugaros masažo funkcija. Naujasis „Fiat 600e“ taip pat siūlo sintetinės „Ivory“ odos sėdynes su „FIAT“ monograma ir turkio spalvos akcentais bei 3 pakopų šildymu.

Veliūriniai kilimėliai, 40/60 galinės sėdynės, A ir C tipo USB jungtys priekyje ir C tipo gale, belaidis išmaniojo telefono įkroviklis ir beraktis atrakinimas su atstumo jutikliu – kad niekada nepamirštumėte atrakinto automobilio.

Papildyta technologija: naujausios saugos funkcijos ir junglumas

 

Naujasis „Fiat 600e“ taip pat aprūpintas naujausiomis saugos ir pagalbos funkcijomis, kurios paruošia jį kasdieniam gyvenimui. Jis siūlo 2 lygio pagalbines autonominio vairavimo sistemas.

„Adaptive Cruise Control“ (ACC) sistema stabdo arba pagreitina reaguodama į priekyje esantį automobilį; „Intelligent Speed Assist“ nuskaito greičio apribojimus ir rekomenduoja juos taikyti, o „Blind Spot Detection“ ultragarsiniais jutikliais stebi akląsias zonas ir įspėja apie bet kokias kliūtis įspėjamosiomis lemputėmis ant šoninių veidrodėlių. Tarp modernių technologijų taip pat yra „Stop&Go“ funkcija, elektrinis stovėjimo stabdys, autonominis avarinis stabdymas, galintis atpažinti dviratininkus ir pėsčiuosius, apsnūdusio vairuotojo aptikimas, skirtas vairuotojo dėmesio koncentracijai stebėti. Galiausiai, 360° jutikliai ir 180° galinio vaizdo kamera su dinamiškomis linijomis padeda išvengti bet kokių kliūčių statant automobilį ar atliekant sudėtingus manevrus.

Kalbant apie patogumą ir junglumą, naujajame „Fiat 600e“ sumontuotas laisvų rankų elektra valdomas bagažinės dangtis – džiaugsmas tėvams, kurie visada rankose neša tūkstantį daiktų. Automobilyje taip pat montuojami visi elektra valdomi langai, automatinis oro kondicionierius, šviesos ir lietaus jutikliai. 6 garsiakalbių garso sistema, 10,25 colio radijas su „Navi“, „CarPlay“ ir „Android Auto“ belaidžiu ryšiu, 7 colių skaitmeninis prietaisų skydelis.

 

„Fiat 600e“ siūlo „Uconnect“ paslaugas, kurios padeda klientams kasdien palaikyti ryšį, pavyzdžiui, balso komandas bendrauti su „TomTom“ navigacijos sistema. Jos žemėlapiai atnaujinami automatiškai, rodo visas maršrute esančias įkrovimo stoteles ir realaus laiko informaciją apie laisvas automobilių stovėjimo vietas viešuosiuose keliuose, kad sutaupytumėte laiko ir pinigų keliaujant.

Naudojantis „FIAT“ programėle mėgautis komfortu dar niekada nebuvo taip paprasta: numatyta daug komandų, leidžiančių naudotis tam tikromis transporto priemonės funkcijomis net nuotoliniu būdu (pvz., naudoti žibintus, garsinį signalą, centrinį durų atidarymą / uždarymą, šildymą ar oro kondicionavimą).

Užsakymų priėmimas Baltijos šalyse prasidės šiais metais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(2)
(1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: