Rusai šokiruoti. Skelbiamas priverstinis perėjimas prie „Lada“ ir „Moskvič“  ()

Rusijos Federacijos pramonės ir prekybos ministerija sugalvojo iniciatyvą įpareigoti taksi įmones pirkti tik Rusijos gamybos automobilius. Tokie planai sukėlė taksi įmonių nepasitenkinimą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Taksi įmonės Rusijoje nepritarė naujoms automobilių parko pirkimo taisyklėms. Valdžia nori įpareigoti jas pirkti tik vietinės gamybos automobilius. Apie tai rašo „Vedomosti“.

Nacionalinė taksi taryba (NST) išsiuntė atvirą laišką Rusijos ministrui pirmininkui Michailui Mišustinui. Jame verslininkai prašo vyriausybės atsisakyti idėjos priversti taksi įmones pirkti Rusijoje pagamintus automobilius, tokius kaip „Lada“ ar „Moskvič“.

Rusijos Federacijos pramonės ir prekybos ministerija sugalvojo panašią iniciatyvą – tokiu būdu jie planuoja paskatinti automobilių pramonę ir rinką po spartaus nuosmukio 2022 m. Dėl taksi įmonių automobilių pardavimai Rusijoje gali augti.

Tačiau verslas tokia idėja entuziastingai nesižavi dėl pigių automobilių trūkumo rinkoje ir per pastaruosius metus ženkliai padidėjusia jų kaina (70-80 proc.). Vidutinė automobilio kaina taksi išaugo iki 1,8–2 milijonų rublių (19 600–21 800 USD), tačiau pigesnių nei 10 000 USD praktiškai nėra.

 

Jei anksčiau Rusijos Federacijoje taksi parkams atnaujinti buvo perkama 200 000 automobilių per metus, tai dabar jų – tik apie 40 000. Naujos taisyklės gali lemti įmonių bankrotą ir taksi paslaugų brangimą.

Pastebėtina, kad net Rusijos vyriausybėje nėra sutarimo dėl naujos iniciatyvos. Ekonominės plėtros ministerija taip pat nepritarė priverstiniam taksi perkėlimui į vietinės gamybos automobilius.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(28)
(6)
(22)

Komentarai ()