Miniatiūrinė klasika. Pristatytas neįprasčiausias pirmasis „Bentley“ elektromobilis (Foto, Video)  ()

„Bentley Blower Junior“ tiksliai atkartoja garsųjį 1929 m. modelį, bet yra elektromobilis. Jo nuotolis yra 105 km.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV retro automobilių parodoje buvo pristatytas naujasis „Bentley Blower Junior“. Pirmasis elektromobilis britų markės istorijoje atrodo kaip nužengęs iš 1920-ųjų. Išsami informacija apie naująjį produktą buvo atskleista oficialioje „Bentley“ svetainėje.

„Bentley Blower Junior“ buvo sukurtas bendradarbiaujant su „Little Car Company“, kuri anksčiau kūrė elektrinius „Ferrari“ ir net „Bugatti“. Elektromobilis yra šiek tiek sumažinta garsiojo 1929 m. „Bentley Blower“ kopija.

Bentley elektromobilis tiksliai atkartoja savo garsųjį protėvį, tačiau yra 15 % mažesnis už jį pagal gabaritus – 3,7 m ilgio ir 1,5 m pločio. Jis turi ilgą gaubtą ir daug chromo apdailos.

Kadangi naujasis „Bentley Blower Junior“ yra labai siauras, keleivis sėdi už vairuotojo, kaip motocikle. Prietaisų skydelis pagamintas 1920-ųjų stiliumi, tačiau yra USB prievadas ir akumuliatoriaus įkrovos indikatorius.

 

„Bentley“ elektromobilyje sumontuotas variklis, kurio didžiausia galia siekia 15 kW ir gali išvystyti 72 km/val. greitį. Diapazonas yra 105 km. Spyruoklinė pakaba yra tokia pati kaip originalaus „Bentley Blower“, tačiau priekiniai stabdžiai yra modernūs, diskiniai.

 

„Bentley Blower Junior“ gamyba prasidės 2024 m. viduryje. Iš pradžių bus išleisti 99 ribotos „First Edition“ serijos automobiliai, nudažyti žalia lenktyninio „Bentley Blower“ spalva.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(0)
(8)

Komentarai ()