„Scania“ pradeda elektrinių sunkvežimių baterijų surinkimo veiklą  ()

„Scania“ istoriškai svarbi akimirka – Sioderteljė gamykloje, Švedijoje, pradedama baterijų surinkimo veikla. Veiklos pradžia naujojoje gamykloje reiškia serijinę aukščiausios klasės sunkiasvorių elektrinių transporto priemonių gamybą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Labai didžiuojuosi visais kolegomis, kurie įdėjo savo širdį ir protą į šį „Scania“ projektą. Užsibrėžėme tikslą paskatinti perėjimą prie tvarios transporto sistemos. Pradėję baterijų surinkimą turime vieną iš pagrindinių priemonių, leidžiančių paspartinti perėjimą prie elektrifikacijos“, – sako „Scania“ ir „TRATON GROUP“ prezidentas ir generalinis direktorius Christianas Levinas.

Bus renkami aukščiausios kokybės elementai

2030 m. „Scania“ siekia, kad elektromobiliai sudarytų 50 procentų jos pradavimų. Dar daugiau, kiekviena transporto priemonė gali būti elektrinė. „Perėjimas prie elektrifikuotų sprendimų yra didžiausia transformacija transporto istorijoje, o 2023 metais tai iš tikrųjų pradeda veikti. Įrodymai pasirodo vienas po kito, o 1,5 milijardo Švedijos kronų investicijos į šių naujų baterijų gamybą yra vienas iš jų“, – tęsia Levinas.

Balandžio mėnesį „Scania“ ir „Northvolt“ pristatė bendrai sukurtą baterijos elementą, skirtą sunkiasvoriam transportui, pasižymintį išskirtiniu našumu ir išskirtinai mažu anglies pėdsaku. Elementai gaminami milžiniškoje gamykloje „Northvolt ETT“ Šiaurės Švedijoje ir nuo rugsėjo 5 d. bus surenkami į blokus naujoje 18 000 kvadratinių metrų gamykloje Sioderteljė mieste, todėl bus pradėta serijinė aukščiausios klasės elektrinių sunkvežimių, skirtų regioniniam transportui, gamyba.

Įgalinama didelio masto elektromobilių gamyba

 

Įkūrus surinkimo gamyklą netoli važiuoklių gamybos linijos Södertälje mieste, kuri šią vasarą buvo pertvarkyta didelio masto elektromobilių gamybai, sudaromos sąlygos greitiems ir efektyviems gamybos srautams. Prie baterijų surinkimo dirbs 550 „Scania“ darbuotojų. Šis procesas labai automatizuotas – nuo ​​prekių atvykimo gamybos metu iki pristatymo.

 

„Nepaisant sparčiai besikeičiančios verslo aplinkos, mūsų pažadas visada teikti pirmenybę klientams išlieka. Būti aukščiausios kokybės reiškia, kad mes teikiame aukščiausios kokybės ir tvarius sprendimus. Į modulius ir blokus surenkami elementai yra puikus pavyzdys. Jie leidžia sunkvežimiams nuvažiuoti 1,5 milijono kilometrų – tai prilygsta sunkvežimio eksploatavimo trukmei. Tai, kad galime kartu su visais savo partneriais ir klientais skatinti pokyčius, yra privilegija“, – sako „Scania“ gamybos ir logistikos vadovas Marcusas Holmas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(2)
(1)
(1)

Komentarai ()