„Mercedes-Benz“ CLA klasės koncepcinis automobilis: ar elektrinė ateitis jau čia?  ()

„Mercedes-Benz“ pristatė taip vadinamą „prieš-serijinį“ automobilį CLA, kurio vienu įkrovimu nuvažiuojamas atstumas yra vienas didžiausių tarp serijiniu būdu gaminamų transporto priemonių ir didžiausias savo klasėje. Naują, tik elektromobiliams skirtą, platformą naudojantis CLA vienu krovimu nuvažiuoja daugiau nei 750 km (matuojant pagal WLPT metodiką).


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Miunchene (Vokietija) vykstančioje parodoje „IAA Mobility 2023“ pristatytas koncepcinis CLA klasės „Mercedes-Benz“ automobilis – žvilgsnis į jau netolimoje ateityje pasirodysiantį šios klasės modelį. Sukurtas ant naujausios „Mercedes-Benz“ modulinės architektūros (MMA) elektromobilių platformos, CLA konceptas pateikia ne tik dizaino viziją, bet ir skaitmenines „Mercedes-Benz“ vertybes bei futuristines eksploatacines savybes.

MMA platformos technologinė lyderystė akivaizdi. Ši naujos kartos elektrinė platforma, kurią „Mercedes-Benz“ kompanija sukūrė laikydamasi „realaus gyvenimo saugumo“ filosofijos, bus naudojama iškart keturioms automobilių klasėms, apimančioms įvairius kėbulo tipus ir leis ją naudojantiems automobiliams nuvažiuoti daugiau nei 750 km (WLTP). Elektrinės pavaros blokas taip pat pasižymi išskirtiniu iki 93 proc. siekiančiu efektyvumu.

CLA naudoja ir naujai kuriamą akumuliatorių sistemą, pagrįstą moduline architektūra ir leidžiančią klientams rinktis iš dviejų skirtingų tipų elementų baterijų. Priekabiausi klientai galės rinktis silicio oksido baterijas, užtikrinančias didžiausią energijos tankį ir leidžiančias nuvažiuoti ilgiausius atstumus. Taip pat nauja aukštos įtampos technologija leidžia automobilį krauti didelės galios pakrovėjais, užtikrinant apie 400 km nuvažiuojamą atstumą kraunant tik 15 minučių.  Taip pat, pirmą kartą, baterijos elementų moduliai tvirtinami ne varžtais, o klijais, taip užtikrinant ne tik struktūros mažesnį svorį, bet ir didesnį saugumą susidūrimo metu.

CLA klasės koncepcinis modelis žymi ir naujos dizaino eros pradžią ir pristato unikalią ir jausmingą markės dizaino kalbą. Ilga ratų bazė bei prailgintas variklio dangtis lyg ir matyti „Mercedes-Benz“ klasikiniuose modeliuose, bet skamba nauja nata skaitmeninio amžiaus interpretacijoje. Iš visų perspektyvų matomas LED apšvietimas taip pat yra neatsiejama bendros naujojo CLA architektūros dalis, išryškinanti proporcijas ir suteikianti automobilio išorei papildomo judesio, gyvybės ir funkcionalumo. Automobilis pasižymi išskirtiniu ir jaudinančiu intelekto ir emocijų kontrastu.

 

Analoginės skulptūriškos klasikos ir skaitmeninių technologijų derinys suteikia segmento lyderiui naują apibrėžtį: erdviame koncepcinio CLA klasės automobilio salone vyrauja itin moderni estetika. Bendras efektas pasiekiamas pasitelkiant technologijomis persmelktą minimalistinę eleganciją, kurią paryškina naujoviškos medžiagos, kontrastuojančios su blizgiais ekranų paviršiais, ir užtikrinančios estetinį ir taktilinį pasitenkinimą.

 

Koncepcinio CLA klasės automobilio konstrukcijoje ir salone naudojamos maksimaliai tvarios medžiagos:  aliuminis ir plienas, kurie gaminti  beveik neišskiriant CO2, tvariai pagaminti ir apdoroti napa odos  apmušalai bei išskirtine technologija iš popieriaus pagamintos apdailos detalės.

„Mercedes-Benz“ jau nuo pat 1886 metų nustato komforto, dinamikos, bei saugos standartus šioje automobilių klasėje. CLA atitinka ir aukščiausius „Mercedes-Benz“ klientų technologinės lyderystės ir tvarumo reikalavimus. Neabejotina, jog koncepciniame CLA klasės modelyje ryškėja ir naujojo serijinio EQ šeimos CLA siluetas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(3)
(3)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: