„Audi“ pristato Alpių dvasia alsuojantį specialaus leidimo „RS e-tron GT“ modelį  ()

40 metų jubiliejų švenčiantis „Audi Sport“ padalinys pristato specialaus leidimo „RS e-tron GT“ elektromobilio versiją. Ledo lenktynių temos akcentais papuoštas specialus modelis demonstruoja naujas gamintojo siūlomas suasmeninimo galimybes. Unikali jubiliejinė versija praplečia tris dešimtmečius reikliausius prekės ženklo klientus džiuginančių „Audi exclusive“ suasmeninimo pasiūlymų gamą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Audi“ dizaineriai įkvėpimo sėmėsi iš Austrijoje vykstančių GP ledo lenktynių (angl. „GP Ice Race“). Įvairius sniego ir ledo atspalvius perteikiančios spalvos pastebimos ne tik automobilio išorėje, bet ir viduje. Kėbulas nudažytas „Florett“ metalizuota sidabro spalva, stogas pagamintas iš juodo anglies pluošto, o visas automobilis aptrauktas ryškia plėvele. Specialaus leidimo „Audi RS e-tron GT“ jau nuo pirmojo žvilgsnio atrodo itin efektingai: balta ir sidabrinė spalvos simbolizuoja žėrinčius sniego kristalus ir užšalusį ežero paviršių, o violetinė primena blizgančius slidinėjimo akinius.

Tikslios grafikos detalės harmoningai sukuria žiemos kalnų stilių. Spalvų gama perkelta ir į automobilio interjerą: sidabro atspalvio oda papuoštos centrinės sėdynių dalys, pečių ir juosmens atramos tik dar labiau sustiprina šį įvaizdį. Drauge su juodais odos apmušalais ir kontrastingu violetinės spalvos siuvinėjimu tai leidžia sukurti išskirtinę atmosferą automobilio viduje.

Efektingas kėbulo ir plėvelės spalvų derinys 

Nuo 1952 metų vykstančios GP ledo lenktynės kilo iš Skandinavijoje rengiamo panašaus renginio, tačiau šiose varžybose slidininkus traukia automobiliai, rengiami parodomieji važiavimai. Cel am Zė miesto šonu slystant automobiliams vyksta tikras šou. Į aukščiausią Austrijos viršūnę, Grosgloknerį, vedančiame kalnų kelyje esantis „Mankei“ restoranas taip pat idealiai atitinka šio renginio atmosferą. Visas šios išskirtinės aplinkos asociacijas „Audi“ panaudojo specialaus leidimo „RS e-tron GT“ modelio apdailoje.

„Išskirtinį „RS e-tron GT“ stilių sukūrėme apjungę praeitį su ateitimi ir viską dar papuošę veidrodiniais sportiniais akiniais, – sako „Audi“ spalvų ir apdailos dizaineris Christopher Kroener. „Norėjau šiuo modeliu išreikšti pagarbą automobilių sportui, perteikti praeityje garsių lenktynininkų dvasią, bet tuo pat metu pažvelgti į ateitį. Ledą ir sniegą imituojantys elementai tik praturtina automobilio dizainą. Baltos ir sidabrinės spalvų derinys sukuria išskirtinę atmosferą. Norėjome perteikti ledo ir sniego blizgėjimą bei Cel am Zė mieste vykstančių GP ledo lenktynių dinamiką.“    

„RS e-tron GT“ kėbulas nudažytas metalizuota sidabro spalva ir aptraukas plėvele. Nors plėvelė apima visą kėbulą, per skaidrias jos vietas matoma ir kėbulo spalva. Tiksliai parinkti baltos spalvos plotai leidžia sukurti trimatį efektą. Itin išraiškingai atrodo kontrastingos violetinės spalvos akcentai. Plėvelėje matomi balti ledo kristalų raštai leidžia perteikti šią simboliką naujomis spalvomis. Dizaineriai taip pat pritaikė koncepciniame modelyje matytus sprendimus, įskaitant chromuotus ar juodos spalvos keturis žiedus pakeitusią baltą prekių ženklo emblemą. Iš anglies pluoštu sustiprinto plastiko pagaminti juodi 21 colių ratlankiai pabrėžia automobilio stabilumą kelyje.     

Unikali interjero apdaila ir naujos skaitmeninės funkcijos

 

Žvelgiant į spalviškai padalintą interjerą gali susidaryti įspūdis, kad jis skirtas keturiems keleiviams, tačiau iš tiesų „RS e-tron GT“ viduje patogiai gali įsitaisyti penki žmonės. Centrinės sėdynių dalys ir šoninės atramos aptrauktos sidabro spalvos oda, kuri sudaro kontrastą juodai interjero apdailai. Ryškūs spalviniai akcentai matomi ne ant visų paviršių, o tik mažesnėse zonose. Oda ir „Alcantara“ aptrauktas naujas vairas, kaip ir dera sportiniam automobiliui, ties 12 val. pozicija turi sidabro spalvos atžymą. Centrinė konsolė, prietaisų skydelis ir kilimėliai papuošti specialiais „Audi“ ir „RS“ logotipais. Atkartojant efektingą išorės dizainą interjero apmušalai išsiuvinėti violetinės spalvos siūlais.    

 

„Šis modelis taip pat išsiskiria ir skaitmeninės erdvės sprendimais“, – sako „Audi exclusive“ produkto vadovas Michael Binder. „Svarbiausias iš jų – centrinio ekrano fone rodomas originalus specialaus leidimo versijos paveikslėlis. Meniu valdyme taip pat pasitelkta dominuojanti šio automobilio spalvų gama.“

MMI ekrano apačioje kairėje pusėje įrašytas specialaus leidimo „RS e-tron GT“ modelio pavadinimas. Dešinėje pusėje klientai galės matyti automobilio serijos numerį. Iki šiol tokie ženkliukai buvo tvirtinami automobilių salone, tačiau „Audi“ šią informaciją perkėlė į skaitmeninę erdvę. Kitas originalus sprendimas – pasirinkus kalnų temą salonas automatiškai apšviečiamas violetine spalva.   

30 metų siūlomi suasmeninimo sprendimai

1995 metais suasmeninimo programą pradėjusi „Audi“ buvo viena pirmųjų „premium“ segmento bendrovių, pasiūliusių klientams gerokai platesnes automobilių individualizavimo galimybes. Pirmos kartos „Audi A8“ modeliui skirtą biuro paketą sudarė nešiojamas šaldytuvas, baras, VHS grotuvas su papildomu monitoriumi, sulankstomas staliukas ir elektra valdomos užuolaidėlės.

 

Suprasdami didžiulį papildomo suasmeninimo poreikį „Audi exclusive“ padalinio specialistai siūlė ir sprendimus, kurie tuo metu nebuvo itin plačiai taikomi. Pavyzdžiui, „Audi“ logotipo žiedai juodai buvo pradėti dažyti būtent jų iniciatyva. Dabar tokios emblemos yra daugelio modelių papildų komplektacijų sąrašuose. „Audi“ sėkmingai integravo suasmeninimo sprendimus gamyboje: anksčiau įdomesni patobulinimai buvo atliekami rankiniu būdu, tačiau dabar visi kliento pageidavimai gali būti įgyvendinami jau surinkimo linijoje.

Kūrybingus sprendimus „Audi“ žada siūlyti ir ateityje. Su naujais MMI fono paveikslėliais suasmeninimas jau persikėlė ir į skaitmeninę erdvę. Pakitęs vaizdas MMI ekrane, praplėsti temų pasiūlymai ir naujos salono apšvietimo spalvos žymi ženklų „Audi exclusive“ progresą šioje srityje. Nauji dizaino paketai, išsiskiriantys didesne spalvų ir medžiagų pasiūla, dar labiau praplečia pirkėjų pasirinkimo laisvę. Tai aiški nuoroda į ateitį, kurioje įprasti komplektavimo sprendimai bus siūlomi drauge su virtualiais patobulinimais.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(1)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: