Klonas už dvigubą kainą. Skelbiamas naujausias „Moskvič 6“ (Foto)  ()

Kiniško sedano „Jac Sehol A5 Plus“ kopija, surinkta Rusijoje, kuri bus parduodama su „Moskvič“ prekės ženklu, pasirodė dvigubai brangesnė už originalą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Automobilių salonuose naujojo „Moskvič“ kainos prasidės nuo 2,4 milijono rublių ir sieks iki 3,1 milijono rublių (22 800-29 400 eurų), rašo Rusijos leidinys „Autonews“.

Tuo pačiu metu originalus „Sehol A5 Plus“ automobilis Kinijoje kainuoja 98 900–134 800 juanių, t.y. 1,36–1,87 mln. rublių (12 900-17 750 eurų).

Rugsėjo pradžioje Maskvos automobilių gamykloje „Moskvič“ pradėta gaminti kiniško modelio kopija su Rusijos prekės ženklu. Prekyboje jis turėtų pasirodyti šių metų spalio pabaigoje.

Tuo pat metu kai kurios Rusijos atstovybės teigia, kad rusiškų sedanų pardavimui nepirks, nes jie turi „tokią turtingą“ įrangą, palyginti su kitais kiniškais automobiliais.

„Moskvič“ gamyklos teigimu, šeštojo modelio sedanas bus galimas su dviem jėgos agregatais: 109 kW turbininiu varikliu arba 130 kW GDI turbininiu varikliu.

 

Pirkėjai kėbulą galės rinktis vieną iš penkių spalvų: juodos, baltos, pilkos, raudonos arba mėlynos. Automobilis bus parduodamas trijų komplektacijų. Pagrindinėje versijoje yra prietaisų skydelis su 3,5 colio ekranu, garso sistema ir multimedija su 10,4 colio ekranu. Taip pat bus galima įsigyti pastovaus greičio palaikymo sistemą, nuotolinio variklio užvedimo sistemą, galinio vaizdo kamerą ir parkavimo daviklį.

Kaip pranešama, praėjusių metų pabaigoje Rusijoje pradėti pardavinėti automobiliai ir elektromobiliai su prekės ženklu „Moskvič“, surinkti iš kiniškų mašinų komplektų buvusioje „Renault“ gamykloje Maskvoje.

 

Rusijos žiniasklaida išsiaiškino, kad pirmasis naujas „Moskvič“ iš tikrųjų yra pervadintas kinų „Sehol E40X“. Krosoveriai atkeliauja iš Kinijos automobilių rinkinių pavidalu. Buvusioje „Renault“ gamykloje Rusijoje jų surinkimui organizuota nedidelė „surinkimo“ linija. Iš „Moskvič“ rusiškos produkcijos elementų naudojama tik navigacinė sistema „Era-Glonass“. Kinijoje gaminamos net „Moskvič“ emblemos ir vardinės lentelės.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(8)
(-2)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()