Pigi eksploatacija kainuoja kitur. Vienu aspektu elektromobiliai nusileidžia automobiliams su VDV  ()

Elektrinėse transporto priemonėse yra mažesnis remontuojamų dalių procentas, bet taip pat yra keletas kitų problemų. Šie automobiliai turi vieną svarbų pranašumą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ekspertai palygino elektromobilių ir automobilių su vidaus degimo varikliais remonto kainą po avarijos. Tyrimo rezultatai buvo gana prieštaringi. Apie tai buvo pranešta „Mitchell International“ svetainėje.

Elektrinės transporto priemonės yra vertinamos dėl mažų priežiūros išlaidų. Tačiau daugelį dalių pakeisti gali būti labai brangu.

Draudimo bendrovė „Mitchell International“ teigė, kad įvykus avarijai elektromobilio remonto išlaidos bus brangesnės nei panašaus automobilio su vidaus degimo varikliu. Tuo pačiu metu vidutinė šių automobilių draudimo kaina taip pat pasirodė esanti didesnė.

Ataskaitoje teigiama, kad amerikiečiai ir kanadiečiai elektromobilių „Tesla“ savininkai po avarijos remontui išleidžia vidutiniškai apie 1600 USD. Taip pat sugedusiems elektromobiliams dažniau prireikia atsarginių dalių – 90,75%, palyginti su 66,50% automobiliams su vidaus degimo varikliais.

Be to, elektrinėse transporto priemonėse remontuojamų dalių procentas yra mažesnis – 13,49 %, palyginti su 19,20 % modeliuose su vidaus degimo varikliais. Remonto laikas taip pat pasirodė gerokai ilgesnis.

 

Nepaisant visų trūkumų, elektromobiliai turi vieną svarbų pranašumą. Po avarijos jie dažniau lieka veikiantys nei benzininiai ir dyzeliniai automobiliai. Tačiau smūgiai į elektrinių transporto priemonių galą dažnai juos išveda iš rikiuotės.

Ekspertai pridūrė, kad ateityje elektromobilių remontas taps pastebimai pigesnis. Klausimas, po kiek laiko. 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(4)
(3)

Komentarai ()

Susijusios žymos: