[ŽT] Pirmą kartą! „Tesla“ viršijo tikslus, bet vis tiek užleido lyderės vietą (Video)  ()

Ir labai gali būti, kad artimiausiais metais ją aplenks dar vienas gamintojas.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Amerikiečių kompanija „Tesla“ pirmą kartą užleido lyderystę savo konkurentui Kinijos automobilių gamintojui BYD pagal parduotų elektromobilių skaičių 2023 metų ketvirtąjį ketvirtį. Tai praneša „Reuters“, remdamasi įmonės duomenimis.

Taigi per laikotarpį nuo spalio iki gruodžio „Tesla“ visame pasaulyje pardavė 484 507 elektromobilius, o tai yra 11% daugiau nei trečiąjį ketvirtį. Tačiau per pastaruosius tris 2023 m. mėnesius BYD pardavė 526 409 elektromobilius ir sugebėjo pralenkti savo konkurentą.

Vos per vienerius metus „Tesla“ pristatė 1,8 mln. elektromobilių ir viršijo savo tikslus. Anot analitikų, 2024 m. šis skaičius gali siekti 2,1 mln. BYD pernai pardavė 1,6 mln. elektromobilių ir dar 1,4 mln. hibridinių automobilių.

 

Anksčiau Kinijos IT korporacijos „Xiaomi“ vadovas Lei Junas teigė, kad pirmasis bendrovės elektromobilis SU7 yra pozicionuojamas kaip itin našus, aplinką tausojantis C klasės sedanas. Jis teigė, kad automobilis konkuruos su „Tesla“ automobiliais technologijomis, o „važiuos ne prasčiau nei „Porsche Taycan Turbo“. Pažymima, kad penkių durų SU7 sedanas gali išvystyti iki 265 km/h greitį, elektromobilyje bus sumontuota autopiloto sistema su kameromis ir panoraminiu stogu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(1)
(0)
(1)

Komentarai ()