Kelininkai perspėja – į Lietuvą atkeliauja stiprus snygis, kris oro temperatūra  ()

Šiandien, ketvirtadienį, sostinėje keliai ir šaligatviai vietomis išlieka slidūs, gyventojams rekomenduojama vengti nebūtinų kelionių ir būti atsargiems, o meteorologai prognozuoja dar vieną pavojų – stiprų snygį, kuris numatomas šiandien antroje dienos pusėje ir tęsis iki pat savaitgalio. Kris ir oro temperatūra – prognozuojama, jog nuo 0 iki –10 laipsnių šalčio per vieną parą. Kelius, šaligatvius, automobilių stovėjimo aikšteles ir aikštes prižiūrinti bendrovė „Ecoservice“ žiemiškiems orams pasiruošusi, tačiau prašo ir gyventojų sąmoningumo.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Reaguodama į numatomas nepalankias orų sąlygas, „Ecoservice“ jau parą barsto gatves ir šaligatvius, kad būtų įmanoma išvengti plikledžio, taip pat prevenciškai. Prevenciniai barstymai jau ne kartą įrodė padedantys išvengti suplūkto sniego ar važiuojamosios gatvių dalies apledėjimo.

„Mūsų sniego valytuvai ir visa barstymo technika paruošta sudėtingiausiam scenarijui. Komandos jai dabar intensyviai dirbo ir dirbs, taip pat pasikeisdamos budi ir, esant gausiam snygiui ar ekstremalioms oro sąlygoms, kelių ir šaligatvių priežiūrą užtikrins visą parą“, – sako Diana Lubė, „Ecoservice“ teritorijų priežiūros verslo direktorė.

Gatvių ir šaligatvių valymo eiliškumą nustato savivaldybė, gatves suskirstydama  į skirtingas kategorijas. Pagal prioritetą pirmiausia yra valomos pirmos ir antros kategorijos gatvės – prie ugdymo įstaigų, ligoninių, viešųjų įstaigų, taip pat tiltai, viadukai, intensyviausio eismo gatvės, stačios įkalnės ir nuokalnės. Antros ir trečios kategorijos gatvės – gyvenamieji rajonai, nutolusios gyvenvietės, o į ketvirtą kategoriją patenka sodų bendrijos, neasfaltuoti keliai ir žvyrkeliai, kurie nuvalomi jau pasibaigus snygiui. Tokia kelių priežiūros tvarka užtikrina saugesnį eismą keliuose ir yra ekonomiškai efektyvi, todėl anksti ryte ne visi keliai gali būti nuvalyti maksimaliai greitai.

Sningant kelininkams pasirūpinti gatvių ir šaligatvių būkle padėtų ir gyventojų sąmoningumas – reikėtų nestatytii automobilių ten, kur jie trukdytų nuvalyti gatves, kiemuose esančius šaligatvius, o, esant galimybei automobilius patraukti, kai valomos kiemų automobilių stovėjimo aikštelės. Pėsčiųjų prašoma leisti pravažiuoti šaligatvius valantiems traktoriams, kad būtų greičiau nuvalomi visi pėsčiųjų takai.

 

Šį sezoną bendrovė už gatvių priežiūrą atsakinga Klaipėdoje ir Klaipėdos rajone, Gargžduose, Šiauliuose, Šilalėje, Pasvalyje, Biržuose, Anykščiuose, Marijampolėje ir Kazlų Rūdoje. Šaligatvius prižiūrės Vilniuje, Marijampolėje, Alytuje, Kėdainiuose, Anykščiuose, Šiauliuose, Biržuose ir Klaipėdoje.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai ()