Skamba kaip nevykęs anekdotas. Sukurtas pirmasis istorijoje rusiškas superautomobilis (Video)  (1)

Vietinė inžinierių grupė pirmą kartą visuomenei pristatė rusų kurtą ir pagamintą superautomobilį „Rossa“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skamba kaip nevykęs anekdotas. Sukurtas pirmasis istorijoje rusiškas superautomobilis.

Praėjusį savaitgalį vykusioje parodoje grupė vietinių inžinierių padovanojo Rusijos žmonėms tai, ko neabejotinai reikia šalies gyventojams: vietinės gamybos superautomobilį.

Rusijos automobilių žurnalas „Za Ruliom“ praneša, kad vietinė inžinierių grupė pirmą kartą visuomenei pristatė rusų kurtą ir pagamintą superautomobilį „Rossa“.

Už automobilio stovi „G-Drive Racing“ komandos vadovas Romanas Rusinovas, „Rossa“ kūręs kartu su vietiniais automobilių inžinieriais Ivanu Borisovu ir Vladimiru Plehanovu.

Pavyzdžiui, Rusinovas yra du kartus tapęs Rusijos REC trasos serijos čempionu ir važiavo moderniose FIA ​​serijose Europoje, pavyzdžiui, ELMS serijoje nuo 2018 iki 2021 m.

Tačiau tarptautinę ir gana sėkmingą Rusinovo lenktynininko karjerą nutraukė diktatoriaus Vladimiro Putino neteisėtas agresyvus karas Ukrainoje, pradėtas 2022 metais.

Inžinieriai taip pat nėra visiški naujokai, nes šie du dirbo prie Rusijos automobilių pramonės flagmano „Aurus“, taip pat „Volgabus“, „Marussia“ ir „Avtovaz“. Jie taip pat prisidėję prie „Lada Vesta“ ir „Lada XRAY“ kūrimo.

 

Ambicingai skambantis tikslas yra dalyvauti GT2 ir GT3 klasių lenktynėse su „Rossa“, kas, žinoma, savaime yra sunku, nes FIA nepriima Rusijos pilotų ar komandų startuoti šios serijos lenktynėse.

„G-Drive Racing“ stende pristatytas „Rossa“, atsižvelgiant į pateiktą informaciją, turėtų būti pakankamai pajėgus automobilis. Superautomobilyje sumontuotas 5,2 litro V10 variklis, kuris turėtų išvystyti apie 700 AG.

Iš „Za Ruliom“ pasakojimo neaišku, ar rusai atsitiktinai turi variklį su šiomis specifikacijomis, sukurtą ir pagamintą namuose. Būtų kiek keista, nes „Lamborghini“ jau seniai gaminamas 5,2 litro V10 variklis...

 

Įsibėgėjimas iki 100 km/h turėtų įvykti per 3,2 sekundės, o Rusijos automobilių pramonės pasididžiavimas turėtų pasiekti 380 km/val. greitį.

Automobilio kėbulas pagamintas iš nepatikslintos kompozitinės medžiagos, tačiau tikslesnės informacijos apie viso automobilio svorį nepavyksta rasti.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(23)
(-20)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: