Nerūdijantis plienas. Ar tikrai? Pasipylė skundai dėl „Tesla Cybertruck“  ()

Socialiniuose tinkluose pasirodė bendrovės „Tesla“ pikapų „Cybertruck“ savininkų skundai, kurie, kaip paaiškėjo, nėra tokie atsparūs rūdims, nors kėbulas pagamintas iš nerūdijančio plieno, rašo šaltinis „The Register“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pristatydamas 2019 m. elektrinį pikapą, bendrovės „Tesla“ vadovas Elonas Muskas sakė, kad jo kėbulas pagamintas iš „itin tvirto nerūdijančio plieno“, o stiklas iš „skaidraus metalo“ – „tiesiog neperšaunamas“.

Pasirodo, nerūdijantis plienas taip pat linkęs į koroziją, sprendžiant iš pranešimų „Cybertruck“ savininkų klubo forume.

„Ką tik šiandien atsiėmiau savo Cybertruck. Konsultantas konkrečiai paminėjo, kad per lietų ant jo atsiranda oranžinių rūdžių žymių, o jas (pašalinti) reikia poliruoti transporto priemonę“, – pranešė vienas forumo narys.

„Po lietaus Los Andžele pastebėjau, kad ant metalo susiformavo korozija, todėl nusprendžiau pradėti ją šalinti ir atkreipti „Tesla“ dėmesį“, – rašė kitas naudotojas.

Suglumęs savininkas teigė, kad įstaiga, kurioje jis atsiėmė automobilį, net neturėjo įrangos dėmėms pašalinti. „Jie užfiksavo koroziją ir pasakė, kad paskambins man kitą mėnesį, kai atvyks įrankiai ir jie galės atlikti aptarnavimą ir remontą“, – atskleidė jis.

Apie koroziją pranešė savininkai, kurie mano, kad „itin kietas nerūdijantis plienas“ nereikalauja daug priežiūros, tačiau „Tesla“ su tuo kategoriškai nesutinka.

Įmonės forumo skiltyje paskelbta „Cybertruck“ techninės priežiūros dokumentų ekrano nuotrauka, kurioje teigiama, kad ant pikapo kėbulo nėra skaidrios dangos.

 

„Vadove rekomenduojama nedelsiant pašalinti koroziją sukeliančias medžiagas, pabrėžiant, kad nereikėtų laukti, kol „Cybertruck“ visiškai pasidengs rūdimis“, – pranešė naudotojas.

Gali atrodyti, kad smulkios kėbulo dėmelės nėra tokia rimta problema, tačiau, atsižvelgiant į tai, kad „Cybertruck“ kaina padidėjo nuo 40 000 JAV dolerių 2019 m. iki 60 000 JAV dolerių 2023 m., galima suprasti, kodėl savininkai nori, kad jų pikapas visada atrodytų nepriekaištingai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Mokslotaskas.lt
Mokslotaskas.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: