Jungtinėje Karalystėje pristatytas elektrinis superautomobilis (Video)  (17)

Britų milijonierius nusipirko padėvėtą "Lotusą" ir įdarbino grupę inžinierių. Koks rezultatas? Elektrinis superautomobilis "Nemesis".


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Dale Vince, verslininkas ir vėjo energetikos kompanijos "Ecotricity" įkūrėjas, eina iš proto dėl "žalio" gyvenimo būdo. Jo įmonė kuria aplinkai nekenkiančias technologijas. Milijonierius "žalių technologijų" populiarinimui sukūrė tinklaraštį, pavadintą "Zerocarbonista". Neseniai D. Vince investavo 1 mln. JK svarų sterlingų ir sukūrė elektrinį superautomobilį.

Milijonierius nusipirko iš internetinių aukcionų ir elektroninės prekybos svetainės "eBay" padėvėtą "Lotus Exige" ir pasikvietė į savo dirbtuves inžinierius, seniau dirbusius su "Formulės 1" komanda "McLaren" bei kompanija "DMC" (DeLorean Motor Company).

Inžinieriai "Lotus Exige" visiškai atnaujino - 90 mm pailgino važiuoklę, pakeitė svorio centro vietą. Padirbėta ir iš išorės - išvaizdą kūrė Peteris Stevensas, superautomobilio "McLaren F1", "Williams" F1 bolido bei "Prodrive" komandos raliui skirto "Subaru Impreza" dizaineris. Elektromobilį varo du elektros motorai, kurių bendra galai siekia 330 AG. Jiems energiją tiekia 96 ličio jonų akumuliatoriai.

Elektromobilis "Nemesis" 160 km/val. greitį išvysto vos per 8,5 sekundės ir gali pasiekti maksimalų 217 km/h greitį. Pagal įsibėgėjimo rodiklį "Nemesis" lenkia net ir "Ferrari 599". Priklausomai nuo vairavimo stiliaus, elektromobilis vienu įkrovimu gali įveikti 160-240 km atstumą. Akumuliatoriai įkraunami iš įprasto elektros tinklo per 8 valandas arba keturis kartus greičiau naudojant specialią stotelę.

"Ecotricity" atstovai teigia, kad "Nemesis" modelį kuriant išvystytos technologijos bus panaudotoms kitiems projektams - pavyzdžiui, 400 km/h greitį galinčio pasiekti elektromobilio ar elektra varomo traktoriaus kūrimui.

Greito elektromobilio gamyba pasirodė esanti tokia sėkminga, kad į D. Vince firmą dėmesį atkreipė JK vyriausybė, kuri šio projekto tolesniam vystymui skyrė 400 tūkst. svarų sterlingų.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Ekonomika.lt
Ekonomika.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai (17)