Paskelbtas Lietuvos „Rally Raid“ taurės startas: šiemet varžybos vyks kitaip nei visada  ()

„Rally Raid“ disciplina jau spėjo tapti vienu mėgstamiausių ir žiūrimiausių automobilių sportų Lietuvoje – visa tauta metus pradeda prie televizorių ir kompiuterių ekranų sekant būtent šios disciplinos sportininkus Dakaro ralyje. Tokio tipo varžybos visame pasaulyje vyksta ištisus metus, o štai Lietuvos „Rally Raid“ taurės „Adventure“ klasės dalyviams duotas startas kartu su pirmuoju šios vasaros pirmadieniu. Tiesa, Lietuvos taurė šiemet vyksta nauju formatu, kai dalyviai galės startuoti bet kuriuo, jiems patogiu metu.



© Organizatorių nuotr. (Asmeninis albumas)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

„Jau prieš kurį laiką nusprendėme, kad šį sezoną bandysime visiškai naują formatą. Kolegos iš Latvijos sukūrė specialią programėlę išmaniesiems įrenginiams, skelbiame elektroninio, arba kitaip, „e-Perimetro“ sezono pradžią. Dalyviai ne tik naudosis elektronine kelio knyga, bet ir neturės trasos teisėjų. Šios programos kūrėjai įtraukė daug elementų, padedančių organizatoriui stebėti dalyvių važiavimą, daryti pataisas maršrute bei kitaip užtikrinti sklandžią ir sąžiningą varžybų eigą“, – pasakojo varžybų organizatorius Gediminas Grigaitis.

Norintys dalyvauti jau dabar gali registruotis ir startuoti viename iš šešių etapų. Jų ilgis svyruoja nuo 206 iki 485 kilometrų, visų taurės etapų atstumų suma siekia net 1901 kilometrą. Visų etapų įveikimui yra numatyta maksimali laiko norma, automobiliai privalo atitikti techninius reikalavimus, o dalyviai – viso važiavimo metu laikytis galiojančių kelių eismo taisyklių.

[Vokietija] Būtinas rinkinukas! Tik 51€ už akumuliatorinį pjūklą ir sekatorių. Ribotas kiekis
2281 2

Nuostabiai gera kaina

Greitas ir saugus pristatymas

Puiki kokybė

Ribotas kiekis

Išsamiau

Organizatoriai sako, kad saugumas ir sportinis sąžiningumas išlieka prioritetų viršuje, tad kiekvieno važiavimo GPS duomenys bus atidžiai peržiūrimi. Taip pat dalyviai kiekviename maršrute turės bent po tris kartus padaryti savo automobilio ir vieno iš ekipažo narių nuotrauką. Nuo kurio etapo pradėti ir kokiu eiliškumu juos įveikti kiekvienas ekipažas renkasi patys. Viso šių metų taurės sezono laikas prasideda 2024 m. birželio 3 d. 18 val. ir tęsis iki spalio 13 d. 12:00 val. – galutiniai rezultatai bus žinomi po šios datos.

 

„Norėjom paskelbti lenktynes žymiai anksčiau, tačiau vis iškildavo klausimų – pradedant visiškai naują formatą kartais net nežinai, kur gali kilti nesklandumų. Galų gale nusprendėme, kad visko numatyti negalime, net ir Seimas klysta, tad startuojam ir tuo pačiu esame atviri visoms konstruktyvioms dalyvių pastaboms“, – atvirauja G. Grigaitis ir primena, kad čia laukiami visi entuziastai.

Norint dalyvauti Lietuvos „Rally Raid“ taurės „Adventure“ klasės varžybose užtenka įprasto, techninius reikalavimus atitinkančio automobilio, turinčio aukštesnę prošvaisą ir, pageidautina, keturis varomuosius ratus.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(0)
(0)
(0)

Komentarai ()

Susijusios žymos: