Drebinanti naujiena. 120 metų legendinė istorija baigėsi. Liūdna žinia automobilių gerbėjams  ()

Ženevos automobilių paroda yra seniausia tarptautinė automobilių paroda Europoje, rengiama kasmet nuo 1905 metų. Tai prestižinė automobilių paroda, nes yra rengiama tarsi niekieno teritorijoje, kadangi Šveicarija neturi savo automobilių pramonės, tačiau panašu, jog jos istorijai atėjo galas.



© Alexander Migl (CC BY-SA 4.0) | https://en.wikipedia.org/wiki/Geneva_International_Motor_Show#/media/File:Halle_4_Genf_2019_1Y7A5960.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Kalbant apie dėmesį automobilių gamintojams, Paryžiaus parodoje vokiečiai galėjo jaustis skriaudžiami, Frankfurte – prancūzai jo gavo mažiau, o štai tai Ženevoje – niekas nieko neskriaudė.

Be to, pastaraisiais dešimtmečiais parodoje itin daug dėmesio buvo skiriama konceptiniams automobiliams. Rengėjai kviesdavosi įvairias automobilių dizaino studijas ir tai sulaukdavo papildomo dėmesio tiek iš žiniasklaidos, tiek ir iš lankytojų.

Liūdna naujiena – po daugiau kaip 120 metų gyvavimo, paroda baigia savo darbą. Rengėjai paskelbė, kad kitų metų pavasarį paroda nebus rengiama ir iš viso daugiau niekada Ženevoje neketinama rengti šių parodų, pranešama „Žinių radijo“ laidoje „Piko minutės“.

[Vokietija] Iki 100€ pigiau nei Lietuvoje ir stulbinamos galimybės. Išskirtinis roboto dulkių siurblio pasiūlymas (Video, „Liectroux V3S Pro“)
1891 1

Labai gera kaina

Iš Vokietijos

Ribotas kiekis

Puikios savybės ir galimybės

Išsamiau

Tai lemia neaiški ir neapibrėžta automobilių pramonės ateitis ir situacija. Žmonių susidomėjimas parodomis slūgsta, be to, gamintojai yra labiau linkę savo naujienas parodyti atskiruose renginiuose, o ne bendroje parodoje, kur visos naujienos tarsi paskęsta.

Duodamas interviu laikraščiui „Tribune de Geneve“, parodos rengimo generalinis direktorius Sandro Mesquita teigia, kad šių metų pavasarį paroda buvo surengta po ketverių metų pertraukos, kai rinka atsigavo po koronaviruso pandemijos.

 

Ji buvo sėkminga. Parodoje dalyvavo 19 automobilių gamintojų, joje apsilankė beveik 170 tūkst. lankytojų, buvo parodyta net 13 pasaulinių premjerų, tačiau perspektyva yra pernelyg miglota.

O gamintojai vis daugiau žvilgsnių kreipia į Azijos rinką, pavyzdžiui, šiemet Pekine vykusioje parodoje, pasaulinių premjerų buvo net 117, tai yra, kone 10 kartų daugiau nei Ženevoje.

Tuo pat metu Ženevos parodos rengėjai teigia, kad savo veiklos vykdyti nesustojo, jie jau kelerius metus analogišką parodą rengia Katare ir ji gyvuos toliau.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Žinių Radijas
(6)
(5)
(1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: