50 metų istorijos. Lietuvoje debiutuoja naujasis „Volkswagen Golf“  ()

Lietuvoje jau galima įsigyti atnaujintą „Volkswagen Golf“, žymintį šio kultinio modelio 50-metį. Solidžią sukaktį švenčiantis kompaktiškų modelių segmento lyderis dabar gali pasigirti naujos kartos informacijos ir pramogų sistema bei nauju priekinės dalies dizainu, kurį vainikuoja pirmą kartą „Golf“ istorijoje panaudotas apšviestas „Volkswagen“ logotipas ant grotelių. Pirkėjai gali rinktis iš dviejų kėbulo tipų ir net septynių pavaros versijų, tarp kurių – ir iš tinklo įkraunamas hibridas. Pradinė automobilio kaina Lietuvoje siekia 23,8 tūkst. eurų.



© Gamintojo nuotr. (Atvira licencija)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Jubiliejų švenčiantis „Golf“ turi tiek standartinę hečbeko, tiek „Variant“ universalo versijas, o dar didesnis pasirinkimas pirkėjų laukia po variklio gaubtu. Jie gali rinktis iš dviejų benzininių variklių su turbokompresoriais, suporuotų su mechaninėmis pavarų dėžėmis bei išvystančių 85 kW (116 AG) ir 110 kW (150 AG) galią.

Norintiems važinėti taupiau siūlomos dvi tokios pačios galios hibridinės versijos su 7 laipsnių tiesioginio perjungimo DSG pavarų dėžėmis ir 48 V sistema, regeneruojančia ir efektyviai panaudojančia stabdymo metu išsiskiriančią energiją. Taip pat galima rinktis versiją, turinčią 110 kW (150 AG) galios dyzelinį variklį ir DSG pavarų dėžę.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Beprotiškos uodų žudymo mašinos, multimetrai su termovizoriais, galingi 4in1 jump starteriai ir kt. (Video)
3192 3

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30

Ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „TOOLTOP ET12S“ - 2in1 multimetras ir termovizorius

2) „ANENG A3010“ - labai funkcionalus multimetras

3) „Foursun“ - 4in1 jump starteris su oro kompresoriumi

4) „Black Knight B2000V“ - uodų lempa-gaudyklė

5) „Violent Mini Wind Fan“ - portabilus, įkraunamas ventiliatorius

6) „N-ONE NPad Q“ - atnaujinta 6+128GB, Android 13 planšetė

Išsamiau

Be to, nuo birželio pabaigos Lietuvoje bus galima įsigyti ir sportiškąjį „Golf GTI“, kurio variklis generuoja 195 kW (265 AG) galią.

Galiausiai, dabar siūloma ir „Golf“ versija su 110 kW (150 AG) galios benzininiu varikliu ir iš tinklo įkraunama elektros sistema, vien elektriniu režimu leidžiančia nuvažiuoti iki 140 kilometrų.

Naujuosius „Golf“ ir „Golf Variant“ modelius lengva atpažinti iš pakeistos priekinės dalies, išsiskiriančios vizualiai įspūdingais naujo dizaino priekiniais LED žibintais, kuriems panaudota IQ.LIGHT LED sistema garantuoja ypač efektyvų tolimųjų šviesų veikimą. Jų nušviečiamas atstumas dabar yra 15 proc. didesnis nei anksčiau. Be to, naujasis „Golf“ yra pirmasis Europos rinkai skirtas „Volkswagen“ modelis, kuris gavo apšviestą gamintojo logotipą ant priekinių grotelių.

 

Naujojo „Golf“ interjere įdiegta visiškai naujos kartos informacinė ir pramogų sistema su dar spartesniu procesoriumi, intuityviai valdomu 12,9 colio įstrižainės jutikliniu ekranu bei apšviestais temperatūros ir garso reguliavimo slankikliais. Standartinėje naujojo „Golf“ įrangoje vairuotojai ras ir „Digital Cockpit Pro“ prietaisų skydelį, suteikiantį visas naujausias skaitmenines funkcijas. Naujas ir daugiafunkcinis vairas su patogiai išdėstytais mygtukais.

Be to, iš tinklo įkraunama hibridinė naujojo „Golf“ versija standartinėje komplektacijoje turi ir IDA balso asistentą, kurį kitų versijų pirkėjai gali įsigyti papildomai. Ši dirbtiniu intelektu grįsta technologija leidžia balsu ne tik valdyti tokias funkcijas kaip oro kondicionavimas, skambučiai telefonu ar navigacinė sistema, bet ir pasiekti pačią įvairiausią internete esančią informaciją – nuo laukiančio skrydžio detalių iki bendrųjų klausimų.

 

Pirmą kartą į IDA balso asistento technologiją buvo integruotas „ChatGPT“ dirbtinio intelekto įrankis, tad dabar savo automobiliui galima užduoti pačius įvairiausius klausimus. Tiesa, kol kas jis kalba ne visomis kalbomis, tad lietuviškai pasišnekėti dar nepavyks.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: www.technologijos.lt
(1)
(0)
(1)

Komentarai ()

Susijusios žymos: