P+D. Naujas kelio ženklas. Vairuotojai gali turėti problemų  (1)

Atsirado naujas kelio ženklas.



© @Ekrano kopija

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Čekijos keliuose atsirado naujas kelio ženklas IP-13f, tai yra informacinė lenta su raidėmis P+D. Ką tai reiškia?

Kelio ženklas IP 13f (P+D) žymi automobilių stovėjimo vietas, skirtas asmenims, kurie praktikuoja dalijimąsi automobiliais. Čekijoje ženklas žymimas kodu IP13f ir yra tamsiai mėlyno stačiakampio formos su raidėmis P+D baltame fone. Ženklas naudojamas tik kelis mėnesius, daugelis Čekijos vairuotojų vis dar nesupranta jo reikšmės.

Stačiakampis priklauso vadinamajai „raidinių ženklų“ serijai, nes jau yra ženklų su simboliais P+R ir K+R. Sąrašo papildymas ženklu IP 13f „Park and Drive“ tiesiogiai susijęs su dalijimosi automobilių stovėjimo aikštele.

[Vokietija+kuponas] Mažiausia kaina istorijoje! Fantastiškos lazerinės graviravimo staklės (Video, „Swiitol E18 Pro“)
1

Šių metų modelis už mažiausią kainą iki šiol

Specialus kuponas

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Pažangiausi techniniai sprendimai

Puikus daiktas DIY projektams

Išsamiau

Ženklas su simboliu P+R ragina vairuotojus palikti automobilį ir naudotis viešuoju transportu. Ženklas su simboliu K+R skirtas vairuotojams, kurie trumpam sustoja atsisveikinti su bendrakeleiviu.

Kas yra dalijimasis automobiliais?

Šiuo atveju kalbame apie ekologišką ir patogią galimybę, kuri vis labiau populiarėja Europoje. Ji apima kelių žmonių naudojimąsi automobiliu – būtent tada, kai jiems jo reikia. Laikotarpiais, kai dalijimosi automobiliais naudojamasi, jie turi būti statomi automobilių stovėjimo aikštelėse, pažymėtose tokiais ženklais.

 

P+D automobilių stovėjimo aikštelės yra visiška naujovė. Kol kas šios priemonės atsirado tik Čekijoje. Laikas parodys, ar sprendimas bus priimtas ir pritaikytas kitoms ES šalims.

Tačiau pačioje Čekijoje už dabartinių automobilių statymo taisyklių nesilaikymą jau dabar gresia didelė bauda – nuo 1 000 iki 1 500 Čekijos kronų, tai atitinka 40-60 EUR.

Taigi keliaudami į Čekiją nepamirškite apie P+D kelio ženklą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(8)
(-2)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)