Konkurencija aštrėja: be jokių incidentų automobilis su autopilotu įveikė 1931 km atstumą  (1)

„Ford Motor Co.“ partneris Kinijoje „Chongqing Changan Automobile Co.“ giriasi sėkminga savarankiško automobilio bandymo baigtimi – skelbiama, kad autonominė mašina įveikė 1931 kilometro atstumą. Šiam automobilių gamintojui ambicijų netrūksta – jis norėtų jau 2020 metais pristatyti rinkos lyderiams nenusileisiantį produktą, skelbia „Bloomberg“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skelbiama, kad autonominis automobilis pajudėjo iš Čongčingo mieste esančio gamintojo biuro ir po šešių dienų pasiekė Pekiną, teigiama bendrovės pranešime Šendženo akcijų biržai. Šiame savarankiškame automobilyje, siekiant išbandyti jo gebėjimą važiuoti nustatytu geičiu, važiuoti reikiama kelio juosta ir persirikiuoti, elgtis spūstyse, reaguoti į greičio ribojimo kelio ženklus ir taip toliau, buvo įdiegtos specialios kameros ir radarų sistema.

„Chongqing Changan Automobile Co.“ – viena iš Kinijos bendrovių (kartu su „BAIC Group“ ir „Baidu Inc.“), dalyvaujančių pasaulinėse varžybose, kas pagamins geriausią ir pigiausią savarankišką automobilį. Kalbant apie Kiniją, savarankiškų automobilių mada susijusi ir su bendresne šalies valdžios iniciatyva skatinti gamintojus tobulinti turimas technologijas.

Kalbant apie pasaulines bendroves, siekiančias Kinijoje pristatyti savarankiškus automobilius, tokie vietiniai bandymai labai svarbūs – taip yra dėl skirtingų eismo sąlygų, vairavimo įpročių ir kelio ženklų. „Nissan Motor Co.“, kuris Kinijoje parduoda daugiausia automobilių iš visų Japonijos gamintojų, pasirašė bendradarbiavimo sutartį su šios šalies automobilių pramonės technologijų ir tyrimų centru. Kartu jie ieškos būdų, kaip pritaikyti reikiamus saugos sprendimus, reikalingus konkrečiai šaliai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: delfi.lt
(7)
(0)
(7)

Komentarai (1)