Liūto veidas. Vyras su neįprastu sutrikimu tapo pasauline sensacija (Video)  ()

Retą ir sudėtingą apsigimimą įveikęs vyras padarė karjerą tarptautinėje arenoje – XX amžiaus pradžioje pasirodydavo abiejose Atlanto vandenyno pusėse.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Labai plaukuoto veido vaikinas panaudojo savo neįprastą bruožą, kad pelnytų pasaulinę cirko artisto šlovę. Apie tai rašo „The Daily Star“.

Stefanas Bibrowskis, taip pat žinomas kaip „Liūto veidas“, gimė 1890 m. Wilčoguro mieste, Grueckij grafystėje, Lenkijos Karalystėje.

Daugeliu atžvilgių tai buvo įprasčiausias vaikas, tačiau jis išsiskyrė tuo, kad gimus visas kūnas buvo padengtas 2,5 cm ilgio plaukais. Gyvenimo pabaigoje plaukų ilgis siekė 20 cm ant veido ir apie 10 cm ant likusios kūno dalies. Dėl šios nuostabios savybės pradėta jį lyginti su liūtu. Stefano auksinės garbanos beveik nesiskyrė nuo džiunglių karaliaus karčių.

Jis sirgo reta liga – hipertrichoze, kurios priežastis, anot mamos, buvo tai, kad nėštumo metu liūtas užpuolė Stefano tėvą.

Būdamas ketverių metų berniukas buvo perduotas vokiečių impresarijui Sedlmayeriui, ir nuo to momento prasidėjo jo gyvenimas, kupinas pasirodymų ir pramogų. Jis užaugo kaip talentingas gimnastas ir išmoko triukų, dėl kurių sulaukė pasaulinio pripažinimo.

 

Leidinyje pažymima, kad kaip menininkas jis koncertavo Europoje sceniniu vardu „Lionelis“, o dėl gero ir malonaus charakterio prigimties jis išpopuliarėjo visame žemyne.

Tada, 1901 m., vaikinas perplaukė Atlantą ir prisijungė prie Barnumo ir Bailey cirko JAV. Jis tapo Niujorko „Coney Island“ žvaigžde, o 1920 m. jau buvo visiškai apsigyvenęs Jungtinėse valstijose.

Dešimtmečio pabaigoje jis grįžo į Europą, Vokietiją, o 1932 m. mirė nuo širdies smūgio, būdamas 41 metų. Iki mirties vyras buvo laikomas „tarptautine sensacija, turinčia pasaulinę reputaciją“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
Autoriai: Vigmantas Balevičius
(8)
(2)
(6)

Komentarai ()

Susijusios žymos: