Batiskafui liko tik 30 val. Gelbėjimo misija – lyg „skrydis į kosmosą“  (2)

Komandos iš viso pasaulio lenktyniauja su laiku, kad surastų povandeninį laivą ir jo penkių žmonių įgulą, kol jiems nesibaigs deguonis.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-21 Batiskafui liko tik 30 val. Gelbėjimo misija – lyg „skrydis į kosmosą“  (2)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak ekspertų, gelbėtojai, bandantys rasti orkos dydžio povandeninį laivą, kuris dingo lankant „Titaniko“ nuolaužas, susiduria su milžiniška užduotimi, kuri išbandys techninių žinių ribas.

Komandos iš viso pasaulio antradienį lenktyniavo prieš laikrodį, kad surastų laivą ir jo penkių žmonių įgulą, kol jų deguonis nesibaigs – prognozuojama, po pusantros paros arba 30 val.

Tačiau ištirti 20 000 kvadratinių kilometrų Šiaurės Atlanto plotą iki daugiau nei 3 km gylio nėra lengva.

„Ten apačioje tamsu. Stingstantis šaltis. Jūros dugnas yra purvinas. Negalite matyti savo ištiestos rankos prieš veidą“, - „NBC News Now“ sakė „Titaniko“ ekspertas Timas Maltinas.

„Tai iš tikrųjų panašu kelionę į kosmosą.“

6,5 metro ilgio povandeninis laivas „Titan“ sekmadienį dingo, kai juo apžiūėti „Titaniko“ nuolaužų vyko trys milijonieriai: britų milijardierius Hamishas Hardingas, Pakistano magnatas Shahzada Dawood ir Dawoodo sūnus Sulemanas.

Laive taip pat yra bendrovės „OceanGate Expeditions“, vykdančios ekskursijas į „Titaniko“ nuolaužas, generalinis direktorius Stocktonas Rushas ir prancūzų povandeninio laivo operatorius Paulas-Henri Nargeolet, pramintas „ponu Titaniku“ dėl dažnų nardymų šioje vietoje.

 

Kol kas paieškos buvo bevaisės.

Antradienį paeišką papildė didžiulis vamzdžius tiesiantis laivas, turintis nuotoliniu būdu valdomą transporto priemonę, kuri turėtų būti dislokuota paskutinėje žinomoje „Titano“ vietoje.

Susirūpinimas saugumu

„OceanGate Expeditions“ savininkui 2018 m. buvo iškelta byla dėl skundų dėl saugumo.

Buvęs „OceanGate“, povandeninio laivo „Titan“ gamintojo, kuris dingo misijoje apžiūrėti „Titaniko“ nuolaužų, darbuotojas, padavė bendrovę į teismą dėl laivo korpuso saugumo.

 

Skundą 2018 metais pateikė iš bendrovės atleistas Davidas Lochridge'as.

Remiantis teismo dokumentais, Lochridge'as buvo atleistas po to, kai išreiškė susirūpinimą dėl povandeninio laivo saugumo, kaip teigiama CBS pranešime. „OceanGate“ padavė jį į teismą, teigdama, kad Lochridge'as pažeidė darbo sutartį atskleisdamas konfidencialią informaciją.

Lochridge'as pareiškė naują ieškinį bendrovei, teigdamas, kad jis buvo neteisėtai atleistas. Jis taip pat ieškinyje teigė, kad jo tikslas buvo užtikrinti povandeninio laivo keleivių saugumą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(1)
(16)

Komentarai (2)