Paaiškėjo kuo buvo valdomas dingęs batiskafas, plaukęs link „Titaniko“. Kaina vos 40 USD (Video)  ()

Žaidimų pultai yra labai patogūs, todėl juos dažnai naudoja ne tik privačios kompanijos, kaip „Oceangate“, bet ir JAV kariuomenė.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-21 Paaiškėjo kuo buvo valdomas dingęs batiskafas, plaukęs link „Titaniko“. Kaina vos 40 USD (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pakeliui į vietą, kur nuskendo „Titanikas“, dingo mažas povandeninis laivas „Titan“. Penkių laive esančių žmonių likimas lieka nežinomas. Žurnalistams pavyko išsiaiškinti, kad įrenginys buvo valdomas naudojant žaidimų konsolės pultelį, rašo „Vice“.

Leidinys skelbia, kad povandeninis laivas valdomas modifikuotu belaidžiu žaidimų pulteliu „Logitech G F710“, kurio mažmeninė kaina – 39,99 USD. Tačiau verta pasakyti, kad oficialiai šis faktas dar nepatvirtintas.

Pasak „Oceangate“ (privačios bendrovės, kuriančios povandenines transporto priemones) generalinio direktoriaus Stocktono Rusho, laivas iš tiesų valdomas konsolės pulteliu. Jis netgi parodė tai žurnalistui Davidui Pogue'ui.

Nuo tada, kai povandeninis laivas dingo, socialinių tinklų vartotojai žėrė kritiką, kad gamintojas „Oceangate“ naudojo vidutinio lygio žaidimų pultelį.

 

Tačiau paaiškėjo, kad standartinės ar šiek tiek modifikuotos konsolės pulteliai gana dažnai naudojamos rimtai karinei technikai, tokiai kaip tankai ir povandeniniai laivai, valdyti, skelbia žiniasklaida.

Pavyzdžiui, JAV kariniame jūrų laivyne yra „Xbox“ pulteliai povandeniniuose laivuose naudojamas kaip pakaitalas dideliems vairasvirčiams, naudojamiems valdyti periskopus, nors žaidimų pulteliais valdoma tik dalis sistemos.

 

Tačiau pulteliai naudojami valdyti gana daug kitų karinių transporto priemonių, rašoma straipsnyje. Taip, JAV kariuomenė naudojo „Xbox“ pultelius bombų šalinimo robotams valdyti. Izraelyje yra tankas, kuris naudoja šio prekės ženklo žaidimų pultelį.

Kartais kariuomenė nenaudoja specialiai vaizdo žaidimams sukurtų pultelių, bet kopijuoja jų dizainą. JAV kovos mašina M-SHORAD turi smėlio spalvos valdiklį, kuris atrodo lygiai kaip N64 žaidimų pultelis. „Challenger 2“ tanko valdiklis taip pat atrodo kaip žaidimų konsolė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(12)
(2)
(10)

Komentarai ()