Ar kalta Musko „Starlink“? „Atskleista“ naujų skandalingų detalių apie „Titaniko“ ekspedicijos dingimą  (4)

Batiskafo „Titanas“ savininkė ir nardymo organizatorė bendrovė „OceanGate Expeditions“ prisipažino, kad komunikacijai naudojo palydovinį internetą „Starlink“.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-22 Ar kalta Musko „Starlink“? „Atskleista“ naujų skandalingų detalių apie „Titaniko“ ekspedicijos dingimą  (4)

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Elono Musko kompanija „SpaceX“ pateko į skandalą, susijusį su bendrovės „OceanGate Expeditions“ batiskafo „Titanas“ dingimu. Išsamią informaciją skelbia leidinys „Interesting Engineering“.

Birželio 20 dieną „Snopes“ svetainėje buvo paskelbtas straipsnis intriguojančiu pavadinimu: „Ar dingęs povandeninis laivas „Titan“ naudojo Elono Musko „SpaceX“ palydovinį ryšį?“.

Kaip pastebi žurnalistai, „OceanGate“ kompanija birželio 1 dieną socialiniame tinkle „Twitter“ parašė, kad Atlanto vandenyno viduryje interneto prieigai naudojo „Starlink“ sistemą. „Starlink“ pati sureagavo į šį įrašą ir patvirtino informaciją.

Po to kai kurios žiniasklaidos priemonės priėjo prie išvados, kad „Starlink“ kalta dėl to, kad nutrūko ryšys su povandeniniu laivu „Titan“ ir jo žmonėmis. Elonas Muskas neigė savo projekto dalyvavimą incidente ir apkaltino „Snopes“ dezinformacija.

Netrukus nesusipratimą išspręsti padėjo ekspertai. Dezinformacijos ekspertas Mike'as Solana tviteryje paskelbė:

„Nėra tokio dalyko kaip interneto prieiga 2 km gylyje. „Snopes“ yra toks pat žiauriai šališka, kaip ir bet koks sąmokslo subredditas, su kuriuo aš kada nors susidūriau“.

 

Birželio 21 d. „Snopes“ redagavo straipsnį, pripažindama ankstesnių argumentų klaidingumą. „Snopes“ remdamiesi „OceanGate“, pažymėjo, kad ekspedicija naudojo „Starlink“ palydovinį internetą ryšiui tarp laivo ir pagrindinės bazės, bet ne su povandeniniu laivu „Titan“.

Sidnėjaus universiteto Australijos lauko robotikos centro profesorius Stephenas Williamsas žurnale „The Conversation“ rašė, kad ryšiui su povandeniniu laivu naudojama speciali sistema, kuri, naudodama atsakiklio įrenginį, vandeniu perduoda hidroakustinius signalus. Tokiu būdu galima nustatyti povandeninio laivo vietą, taip pat perduoti trumpąsias žinutes, tačiau duomenų kiekis yra labai ribotas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(21)
(2)
(19)

Komentarai (4)