„Blogiausios baimės išsipildė“. Surastos batiskafo „Titanas“ nuolaužos. Skelbiama, kas įvyko  ()

Admirolas seras Jamesas Burnellas-Nugentas, buvęs Karališkojo laivyno vyriausiasis vadas, teigė, kad „Titanas“ galėjo sprogti esant didžiuliam jūros vandens slėgiui.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-06-22 „Blogiausios baimės išsipildė“. Surastos batiskafo „Titanas“ nuolaužos. Skelbiama, kas įvyko  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ketvirtadienį, birželio 22 d., ieškant dingusio batiskafo „Titanas“, kuris gabeno turistus į „Titaniką“, buvo aptiktas „nuolaužų laukas“. Ekspertai „Sky News“ papasakojo, ką tai reiškia.

Gelbėtojai rado dingusio povandeninio laivo nusileidimo rėmą ir galinį liuko dangtį, o pakrančių apsaugos tarnyba pranešė apie „nuolaužų lauką“. JAV pakrančių apsaugos tarnyba patvirtino, kad tai ieškoto laivo dalys.

Davidas Mearnsas, gelbėjimo ekspertas, pažįstantis du iš penkių laive esančių žmonių, pranešimą gavo per „WhatsApp“. Jame teigiama, kad buvo aptiktos dvi svarbios laivo dalys, tačiau korpusas dar nerastas.

Nuolaužos rastos vandenyno dugne, maždaug už 500 metrų nuo „Titaniko“ priekinės dalies, ir jos buvo rastos apie 15:55 val. Lietuvos laiku.

Tai paskelbė JAV pakrančių apsaugos pirmosios apygardos spaudos tarnyba socialiniame tinkle „Twitter“.

„Nuolaužų laukas reiškia povandeninio laivo sunaikinimą... iš tikrųjų atrodo, kad tai rodo blogiausią scenarijų, o tai yra katastrofiška baigtis“, – aiškino gelbėjimo ekspertas.

Mearnsas buvo pažįstamas su britų milijardieriumi Hamishu Hardingu ir prancūzų batiskafų pilotu Paulu-Henri Nargeole'u, kurie buvo batiskafe. Jis emocingai pasakė, kad jo „pikčiausios baimės išsipildė“, kol meldėsi dėl kitokio rezultato.

 

„Dviejų mano draugų nebėra“, – sakė Mearnsas.

Admirolas seras Jamesas Burnellas-Nugentas, buvęs Karališkojo laivyno vyriausiasis vadas, žurnalistams paaiškino, kad pranešimo pobūdis leidžia manyti, kad nuolaužos buvo kažkaip susijusios su povandeniniu laivu.

Admirolas pridūrė, kad jei tai būtų buvę „Titaniko“ nuolaužos, pakrančių apsaugos tarnyba tai būtų pažymėjusi.

„Manau, kad apskritai tai tikriausiai yra liūdna žinia ir leidžia manyti, kad „Titanas“ galėjo sprogti dėl didžiulio jūros vandens slėgio, leisdamasis žemyn“, – pasiūlė Burnell-Nugent.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(17)
(24)
(-7)

Komentarai ()