„Siaubas ir baimė. Sunku net įsivaizduoti, ką jie patyrė tą akimirką.“ Skelbiamos košmariškos 48 sekundės „Titan“ laive  ()

Anot inžinieriaus Jose Luiso Martino, batiskafas staiga prarado kontrolę ir smigo į dugną, o po 48 sekundžių sprogo dėl staigaus slėgio padidėjimo.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2023-07-12 „Siaubas ir baimė. Sunku net įsivaizduoti, ką jie patyrė tą akimirką.“ Skelbiamos košmariškos 48 sekundės „Titan“ laive  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ekspertas, dirbęs povandeniniame laive „Titan“, papasakojo, kokios tikriausiai buvo paskutinės pasmerkto laivo ir penkių žuvusiųjų laive minutės. Apie tai rašo leidinys „Mirror“.

Ispanų inžinierius ir povandeninis specialistas Jose Luisas Martinas mano, kad penki keleiviai paskutinę akimirką patyrė „siaubą, baimę ir nerimą“, nes, jo nuomone, povandeninė transporto priemonė tam tikru momentu pradėjo kristi „kaip strėlė“ ir „ prarado kontrolę“.

„Šiuo metu povandeninis laivas pradeda stačia galva kristi į jūros dugną, o jo valdymo ir saugos funkcijos yra pažeistos. Jo nebebuvo galima valdyti. Pilotas („OceanGate“ generalinis direktorius Stocktonas Rushas) nesugebėjo suaktyvinti avarinės svirties, kad atlaisvintų balastą“, – sakė José Luisas Martinas.

Jis pridūrė, kad tuo metu keleiviai pro langą stebėjo, kaip laivas krenta ir viskas buvo „kaip siaubo filme“.

 

„Šiuo metu jie viską žinojo. Ir net visiškoje tamsoje. Sunku įsivaizduoti, ką jie patyrė tomis akimirkomis“, - sako ekspertas.

Pasak jo, keleiviams nukritus į vandenyno gelmes, apsauginiame korpuse staiga padidėjo slėgis – tai truko 48 sekundes.

„Po tų 48 sekundžių arba vienos minutės nugriaudėjo sprogimas ir visi keleiviai per akimirką žuvo“, – sako ekspertas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(6)
(-1)

Komentarai ()