[ŽT] „Pramušė skylę...“ Rusai apstulbę. Iš Ukrainos atplaukęs laivas taranavo Rusijos laivą (Video)  ()

Lapkričio 8-osios naktį 70 km nuo Bulgarijos krantų Juodojoje jūroje įvyko susidūrimas tarp 105 metrų balkerio „New Raouf“ ir 150 metrų krovininio kelto „Slavyanin“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bulgarijos leidinio „Maritime.bg“ duomenimis, „New Raouf“, priklausantis įmonei iš Liberijos, keliavo iš Izmailo (Ukraina) į Egiptą.

Savo ruožtu „Slavyanin“ (Rusija) plaukė iš Bulgarijos Varnos uosto į Rusijos Kaukazo uostą – laivas į ES šalį gabena automobilių dujas cisternose.

Dėl susidūrimo „Slavyanin“ buvo apgadintas kairėje pusėje, dėl ko pasviro 2 laipsniais. Mašinų skyrius nenukentėjo, tačiau vanduo pateko į tris balasto cisternas.

Įgula grįžo į Bulgarijos uostą. Jį taranavusį birių krovinių laivą valdo „Daytona Shipmanagement“ (Rumunija) ir jis pabėgo iš incidento vietos.

Lapkričio 9 d. vakare, kaip praneša žiniasklaida, laivas priartėjo prie Bosforo sąsiaurio ir prisišvartavo, dėl ko Bulgarijos valdžia informavo Turkijos pusę apie incidentą ir laivo pabėgimą.

 

Pats apgadintas keltas „Slavyanin“ yra „Temryuk LLC Anship“ nuosavybė, laivas gabena cisternas su automobilių dujomis į Bulgariją. Tiek Rusijos, tiek Rumunijos pusės apie incidentą tyli.

Šiuo metu, kaip rašo bulgarų portalas „Dnes“, cituojantis Varnos uosto kapitoną Valentiną Enčevą, cisternos iš kelto iškeltos, sprendžiama dėl laivo remonto.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(2)
(23)

Komentarai ()

Susijusios žymos: