Praėjus metams po „Titan“ katastrofos. JAV milijardierius planuoja naują kelionę į „Titaniką“ (Foto)  ()

Amerikiečių milijardierius ir vandenyno gelmių tyrinėtojas povandeniniu laivu planuoja aplankyti „Titaniką“, kuris 1912 m. nuskendo Atlanto vandenyne.


„OceanGate“ povandeninis laivas „Titan“
„OceanGate“ povandeninis laivas „Titan“
© Isabeljohnson25, CC BY-SA 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Cyclops_1_Submersible.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Prabangaus nekilnojamojo turto magnatas Larry Connoras ir „Triton Submarines“ vienas iš įkūrėjų Patrickas Lahey nori nusileisti į maždaug 3600 m gylį, kad pamatytų ir ištirtų nuskendusį „Titaniką“, rašo BBC ir „The New York Times“.

Naujas pasaulio rekordas! „Akimirksniu.“ Rubiko kubą surinko 10 kartų greičiau nei žmogus (Video)
4916 13

Robotas Rubiko kubą tiesiogine prasme sudėjo akimirksniu.

Išsamiau

 

Pernai visame pasaulyje nuskambėjo „OceanGate“ sukurto batiskafo „Titan“ katastrofa, kai povandeninis laivas pakeliui link „Titaniko“ sprogo ir visi 5 keleiviai žuvo.

Tačiau nuotykių ieškotojai vis tiek nori savo akimis pamatyti „Titaniko“ nuolaužas, todėl Connoras ir Lahey nusprendė pradėti savo ekspediciją.

Vandenynų tyrinėtojo ir naro Patricko Lahey įkurta bendrovė „Triton Submarines“ sukūrė naują akrilo korpuso povandeninį laivą „Triton 4000/2 Abyssal Explorer“.

 

74 metų Larry Connoras sakė, kad kelionė įvyks tik po to, kai povandeninis laivas bus visiškai sertifikuotas ir išbandytas.

Laivas, kurį vyrai planuoja naudoti, galės saugiai pasinerti į 4000 metrų gylį.

Palyginimui, „OceanGate“ povandeninis laivas „Titan“, pagamintas iš anglies pluošto, buvo sertifikuotas nerti tik iki 1300 metrų, o tai yra daug mažesnis gylis, kuriame guli „Titaniko“ nuolaužos.

Priminsime, kad povandeninis laivas „OceanGate“ sprogo 2023 metų birželį, o nuolaužų ir žuvusiųjų paieškos truko 5 dienas.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(8)
(0)
(8)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()