Didžiulis smūgis Ukrainai. MSC atsisakė įplaukti į Odesos uostą  ()

Pasaulinė laivybos kompanija „Mediterranean shipping company“ (MSC) atsisakė įplaukti į Odesos uostą.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Didžiulis smūgis Ukrainai. MSC atsisakė įplaukti į Odesos uostą.

Apie tai Censor.NET praneša su nuoroda į Ukrainos tarptautinių ekspeditorių asociacijos „Facebook“ puslapį.

To priežastis – nepagrįsti krovinių patikrinimai ir eksporto konteinerių su žemės ūkio produktais muitinės formalumų vėlavimai, dėl ko krovinys blokuojamas neribotam laikui, o kainos padidėjimas dėl papildomų sandėliavimo išlaidų ir prastovų, gali siekti 2-3 tūkstančius dolerių.

„Toks muitinės darbas kelia pavojų reguliariam konteinerių gabenimui į Odesos uostus. Primename, kad MSC planuoja sujungti Odesą ir vieną didžiausių Turkijos Viduržemio jūros mazgų – Tekirdaho uostą. Mes raginame Ukrainos valdžios institucijas prisidėti prie šios problemos sprendimo ir užkirsti kelią neigiamoms pasekmėms Ukrainos logistikai ir ekonomikai“, – pabrėžia asociacija.

 

Anksčiau leidinys Mind.ua rašė, kad MSC planavo 2024 metų birželį atnaujinti reguliarius reisus į Odesos uostus. Laivai turėjo plaukti nuo Turkijos Tekirdaho uosto iki Odesos jūrų uosto. Pirmasis laivo atplaukimas buvo numatytas birželio viduryje. Laivus turėjo priimti Odesos konteinerių terminalas.

MSC tapo pirmąja tarptautine konteinerių gabenimo įmone, atnaujinusia veiklą Odesos uostuose prasidėjus plataus masto Rusijos invazijai į Ukrainą.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(4)
(6)
(-2)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()

Susijusios žymos: