Į „Pragaro portalą“. Žuvusių – iki 200. Sprogusio „Titan“ kūrėjai planuoja naują misiją  ()

„OceanGate“ įkūrėjas paskelbė apie naują misiją.


Cyclops 1 (asociatyvi nuotr.)
Cyclops 1 (asociatyvi nuotr.)
© Isabeljohnson25, CC BY-SA 4.0 | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Cyclops_1_Submersible.jpg

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-06-29 Į „Pragaro portalą“. Žuvusių – iki 200. Sprogusio „Titan“ kūrėjai planuoja naują misiją  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Praėjusiais metais „OceanGate“ batiskafas „Titan“ sprogo pakeliui į nuskendusį „Titaniką“. Žuvo penki žmonės.

Dabar vienas iš kompanijos įkūrėjų Guillermo Söhnleinas, 2013 m. įkūręs „Blue Marble“, paskelbė apie naują misiją – šį kartą planuoja tyrinėti neištirtas „Dean‘s Blue Hole“ arba „Pragaro portalo“ gelmes Bahamuose, kurios yra apie 200 m metrų gylyje, rašo „Daily Mail“.

[EU+Kuponai] Specialus rinkinukas! Smūgiams atsparios išorinės baterijos, „Xiaomi“ ausinės, maišytuvas virtuvės plautuvei, kėlikliai ir kt. (Video)
2479 6

Specialus rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-06-30/2024-07-31

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos ir Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „iMars“ - 3 tonų kėliklis su trimis oro pagalvėmis

2) „Xiaomi Air 3 SE“ - TWS ausinės

3) „Bakeey“ - 36000 mAh išorinė baterija

4) 304 nerūdijančio plieno maišytuvas virtuvės plautuvei

5) „Drillpro“ - baterijos 18V įrenginiams

6) „Rogbid Tank M3“ - išmanusis laikrodis

Išsamiau

Anot Söhnleino, povandeniniame laive tips trys žmonės, įskaitant jį patį. Narai šį regioną tyrinėjo ir anksčiau, tačiau „Blue Marble“ pirmoji surengs pilotuojamą povandeninę ekspediciją į gelmę. Kokiu laivu tyrėjai keliaus į „Pragaro portalą“ vis dar nežinoma.

Teigiama, kad būsimoji ekspedicija bus mokslinė – bus ieškoma galimai naujų jūrų rūšių, taip pat bus siekiama atskleisti unikalią šios vietos istoriją.

„Dean's Blue Hole“ susiformavo maždaug prieš 15 000 metų ir yra trečia pagal gylį karstinė smegduobė pasaulyje, kurios gylis siekia apie 200 metrų. Palyginimui, sprogimo metu batiskafas „Titan“ buvo maždaug 2987 metrų gylyje.

 

Pažymėtina, kad bendrovė „Blue Marble Exploration“ neskelbia, kada tiksliai planuojama ekspedicija, tačiau paskelbė apie tai per „Titan“ tragedijos metines.

Tikimasi, kad komandą sudarys pats Guillermo Söhnleinas kartu su mokslininku Kenny Broadu ir buvusiu NASA astronautu Scottu Parazynskiu. 2015 m. Broadas jau bandė tyrinėti „Dean's Blue Hole“ ir vos nežuvo.

 

Mokslininkai pastebi, kad komanda dirbs visiškoje tamsoje.

Gelmę iš trijų pusių supa natūralaus akmens amfiteatras, kurį kasmet aplanko daugiau nei 200 000 žmonių. Deja, ji buvo praminta „Pragaro portalu“ dėl to, kad čia žūsta daugiausiai narų pasaulyje. Ekspertų skaičiavimais, vien per pastaruosius metus čia žuvo nuo 130 iki 200 žmonių.

Bedugnė yra unikali vazos formos skylė su siaura anga paviršiuje, kuri gylyn platėja, todėl „Dean's Blue Hole“ tampa dar pavojingesnė.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(6)
(1)
(5)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()