„Didelis pavojus.“ Apvirto milžiniškas tanklaivis (Video)  ()

Pastebėta kelių kilometrų ilgio naftos dėmė.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Su Filipinų vėliava plaukiojantis tanklaivis, gabenantis 1,4 mln. litrų naftos produktų, ketvirtadienį netoli Manilos apvirto ir nuskendo, pranešė pareigūnai.

Laivas „MT Terra Nova“ plaukė į Filipinų centre esantį Iloilą, bet anksti ryte nuskendo Manilos įlankoje, beveik už septynių kilometrų nuo Limajaus savivaldybės Bataano provincijoje, netoli sostinės.

Judriame vandens kelyje pastebėta kelių kilometrų ilgio naftos dėmė.

„Lenktyniaujame su laiku ir stengiamės padaryti viską, kas įmanoma, kad kuo skubiau suvaldytume incidentą ir sustabdytume kuro nuotėkį“, – pareiškė Filipinų pakrančių apsaugos tarnybos atstovas Armando Balilo.

Jis perspėjo, kad jei išsilietų visi tanklaivyje esantys naftos produktai, tai būtų didžiausias naftos išsiliejimas Filipinų istorijoje.

[Vokietija] Tik 89€ ir tokios galimybės! Fantastiškas langų valymo robotas su DI. Ribotas kiekis (Video, „Liectroux HCR-09“)
2309 1

Ypatingai gera kaina

Iš Vokietijos greitas ir saugus pristatymas

Nuostabios galimybės

Ribotas kiekis

Išsamiau

„Yra didelis pavojus, kad Manila bus paveikta, net Manilos pakrantė, jei kuras nutekės, nes jis (tanklaivis) yra Manilos įlankoje“, – pažymėjo A. Balilo.

Transporto sekretorius Jaime Bautista nurodė, kad 16 iš 17 įgulos narių buvo išgelbėti.

Pasak J. Bautistos, stiprus vėjas ir didelės bangos trukdo ieškoti dingusio įgulos nario.

Keturiems įgulos nariams teikiama medicininė pagalba.

Pakrančių apsaugos tarnyba sakė tirianti, ar tanklaivis „MT Terra Nova“ apvirto ir nuskendo dėl nepalankių oro sąlygų netoliese esančiuose vandenyse.

 

Pranešama, kad pastarosiomis dienomis Manilą ir aplinkinius regionus siaubė smarkios liūtys, kurias sukėlė taifūnas „Gaemi“ ir sezoninis musonas.

Pakrančių apsaugos tarnybos pranešime teigiama, kad apie 3,7 km ilgio naftos dėmę stipri srovė neša rytų, šiaurės rytų kryptimi.

Vienas didžiausių naftos išsiliejimų Filipinuose įvyko 2023 metų vasarį, kai netoli centrinės Mindoro salos nuskendo tanklaivis su 800 tūkst. litrų mazuto.

Šio laivo dyzeliniai degalai ir mazutas užteršė vandenis ir paplūdimius palei Rytų Mindoro provincijos pakrantę ir sužlugdė tenykštę žvejybos bei turizmo pramonę.

Nafta pasklido šimtus kilometrų, vandenyse, garsėjusiuose itin įvairia jūrine gyvybe.

 

2006 metais prie centrinės Gimaraso salos nuskendo tanklaivis, iš kurio išsiliejusi nafta sunaikino jūrų rezervatą, nuniokojo vietos žvejybos plotus, o pakrantę nuklojo juodu purvu.

 

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: BNS
(5)
(2)
(3)
Naujienų agentūros BNS informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško UAB „BNS“ sutikimo draudžiama

Komentarai ()