„Tiksinti Rusijos bomba prie Baltijos jūros.“ 20 000 t sprogmenų. Plaukė į Lietuvą  ()

Labai pavojingą amonio salietrą gabenusiam laivui „MV Ruby“ nebuvo leista įplaukti į Baltijos jūrą.


MV Ruby
MV Ruby
© Ekrano kopija | https://x.com/Gakruks1/status/1837498428659478926/photo/1

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Šiuo metu jis yra tarptautiniuose vandenyse tarp Norvegijos ir Danijos. Nė vienas iš uostų nenori sutikti iškrauti krovinių iš apgadinto laivo. Krovininis laivas yra susijęs su Rusija.

Laivas patyrė daug gedimų – įtrūkimai korpuse ir vairo bei sraigto pažeidimai. 

„MV Ruby“ atvejis  pritraukė visuomenės dėmesį, kai paaiškėjo, kad didžiulis laivas gabena itin sprogią amonio nitratą dar žinomą kaip amonio salietrą. 

[Mažiausios kainos] El. dviračių TOP! Specialūs nuolaidų pasiūlymai tik Technologijos.lt skaitytojams + žaidimas laimėti dviratį (Video)
4312 4

Pristatome Jums ypatingai kokybiškus el. dviračius. Juos ir patys išbandėme, ir absoliuti dauguma pirkėjų su apžvalgininkais giria. Ir dabar dar juos galite įsigyti su specialiai Jums skirtais nuolaidų kuponais už mažiausias kainas istorijoje.

Išsamiau

Būtent ši medžiaga 2020 m. sprogo Beirute ir suniokojo Libano sostinę. „Ruby“ gabena net 7 kartus daugiau šios medžiagos, nei sprogo Beirute – 20 000 tonų.

Šiuo metu laivas yra tarptautiniuose vandenyse tarp Norvegijos ir Danijos. Tiksli vieta yra Skagerakas.

Anksčiau įgula negavo leidimo švartuotis nė viename Baltijos jūros uoste. Laivo nepriėmė ir Klaipėdos uostas.

 

„Ruby“ yra susijęs su Rusija, nes veža vietines prekes. Krovininis laivas oficialiai priklauso  sirams. Pats laivas registruotas Maltoje .

Nauja hibridinio karo versija?

Danijos „Think Tank Europe“ instituto vyresnysis analitikas Jacobas Kaarsbo, mano, kad laivas gali būti Rusijos hibridinio karo dalis. Tai rodo ryšiai su Sirija ir tai, kad krovinys atkeliauja iš Rusijos.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(39)
(2)
(37)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()