„Sudraskytas į šipulius...“ Tai viskas kas liko. Naujausi vaizdai (Video)  ()

JAV pakrančių apsaugos tarnyba paskelbė naują vaizdo įrašą iš jūros dugno, kur guli batiskafo liekanos.


Titan nuolaužos
Titan nuolaužos
© Ekrano kopija | https://www.youtube.com/watch?v=RSJek-AKNMM

Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-09-23 „Sudraskytas į šipulius...“ Tai viskas kas liko. Naujausi vaizdai (Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

JAV pakrančių apsaugos tarnyba paskelbė naują filmuotą medžiagą, kurioje matyti nuskendusio „OceanGate“ batiskafo „Titan“ nuolaužos. Batiskafas buvo sutraiškytas milžiniško slėgio (implozija – sprogimas iš vidaus) pernai neriant į „Titaniko“ avarijos vietą. Žuvo visi 5 laive buvę žmonės, rašo „Futurism“.

Vaizdo įrašą iš batiskafo avarijos vietos užfiksavo pakrančių apsaugos povandeninis dronas. Drono kamera užfiksavo sunaikintą batiskafo korpusą, taip pat sferinius kupolus, kurie buvo sumontuoti laivo priekyje ir gale.

[Kuponas+Vokietija!] Mažiausia kaina! Puikios kokybės pripučiamos „Lixada“ SUP irklentės - ribotas kiekis (Video)
2841 1

Mažiausia kaina šiais metais!

Specialus kuponas

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

Aptiktos nuolaužos yra viskas, kas liko iš priekinės „Titan“ dalies. Anksčiau paskelbta filmuota medžiaga parodė, kad uodegos skyrius liko beveik nepažeistas.

 

Batiskafo korpusas daugiausia buvo pagamintas iš anglies pluošto. Pats sprendimas buvo plačiai kritikuojamas „Titan“ statybos metu, nes manoma, kad medžiaga yra pakankamai trapi, kad atlaikytų spaudimą dideliame gylyje. Bendrovė buvo apkaltinta atsisakius naudoti stipresnes alternatyvas, tokias kaip titanas.

Vaizdo įraše matyti, kad iš anglies pluošto liko tik keli juodi fragmentai, kurie išsibarstę jūros dugne. Tuo pačiu metu titaniniai korpuso komponentai, įvertinus viską, liko nepažeisti.

 

 

Vaizdo medžiaga iš įvykio vietos buvo paskelbta vykstant tyrimui dėl batiskafo „Titano“ katastrofos.

Buvęs „OceanGate“ generalinis direktorius Stocktonas Rushas yra tyrimo centre. Jis žuvo batiskafe. Rushas skundėsi, kad padidintos saugos taisyklės yra „pinigų švaistymas“, ir teigė, kad tokios taisyklės slopina naujoves. „OceanGate“ vadovas netgi sugebėjo paduoti į teismą savo paties inžinierių, kuris susirūpino dėl saugumo stokos.

„OceanGate“ bylos nagrinėjimas prasidėjo pirmadienį, rugsėjo 23 d., ir tęsis dar dvi savaites.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(5)
(0)
(5)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()