„Mirtinos zonos“ lėktuvams. Skelbiamas neįtikėtinas aviacijos žemėlapis (Foto)  ()

Planetoje yra keturios zonos, kuriose neskraido civiliniai orlaiviai. Dvi iš šių „juodųjų skylių“ aviacijos žemėlapyje yra susijusios su karu Ukrainoje.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Skelbiamas neįtikėtinas aviacijos žemėlapis.

Civilinei aviacijai uždarytas zonas galima pamatyti „Flightradar24“ internetiniame žemėlapyje.

„Mirtinos zonos“ lėktuvams

Dvi juodosios skylės aviacijai yra Azijoje, viena – Europoje ir viena – Afrikoje. Lėktuvai aplenkia šias zonas dėl įvairių priežasčių. Pažvelkime į žemėlapį.

Europos uždaroji dalis, kaip žinome, yra susijusi su Rusijos ginkluota agresija Ukrainoje. Todėl virš Ukrainos ir dalies Rusijos Federacijos nėra civilinės aviacijos skrydžių.

Dangus virš Ukrainos buvo visiškai uždarytas 2022 metų vasario 24 dieną, o oro erdvė virš Donecko ir Luhansko sričių buvo uždaryta skrydžiams dar anksčiau. Tai įvyko po civilinio reiso MH17 numušimo virš Donbaso.

Antroji uždara oro zona yra Rusijos rytuose. Anksčiau užsienio oro linijos daugiausia ten skrisdavo tranzitu. Tačiau dėl sankcijų pasaulio oro linijos skraido aplink Sibirą per Vidurinę Aziją arba Šiaurės ašigalį.

Dar viena „juodoji skylė“ oro transportui yra Azijoje virš Tibeto. Lėktuvai į šią erdvę neskrenda dėl sudėtingo reljefo. Pavyzdžiui, jei ore įvyksta avarinė situacija ir lėktuvo salone sumažėja slėgis, pilotas turi nusileisti į žemesnį nei 3000 metrų aukštį, kad keleiviai galėtų kvėpuoti be deguonies kaukių. Bet nemaža dalis Tibeto kalnuotos teritorijos yra daugiau nei 3000 metrų aukštyje, todėl skrydžiai saugumo sumetimais nevykdomi.

 

Paskutinė uždara zona yra virš Sudano Afrikoje. 2023 metų balandį čia prasidėjo specialiųjų pajėgų ir vietos kariuomenės konfrontacija. Dėl šių susirėmimų visiškai sudegė keli keleiviniai lėktuvai Chartumo oro uosto aikštelėje. Tarp jų buvo ir Ukrainos oro bendrovės „SkyUp“ lėktuvas. Todėl saugumo sumetimais šioje konflikto zonoje neskraidoma.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(1)
(6)

Komentarai ()