[ŽT] Žiauru. Šiaurės Korėjos teroristai susprogdino keleivinį lėktuvą (Video)  ()

1987 m. lapkričio 29 d. virš Andamanų jūros sprogo Pietų Korėjos oro bendrovės „Korean Air“ lėktuvas „Boeing 707“.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Lėktuvas vykdė reguliarų keleivinį skrydį KE858 maršrutu Bagdadas-Abu Dabis-Bankokas-Seulas. Tačiau praėjus 5 valandoms ir 4 minutėms po pakilimo iš Abu Dabio, lėktuve įvyko sprogimas. Lėktuvas nukrito į Andamanų jūrą (Indijos vandenyne). Visi 115 lėktuve buvusių žmonių žuvo.

Sprogimą lėktuve sukėlė bomba, kurią KLDR vyriausybės nurodymu padėjo du Korėjos agentai (vyras ir moteris). Teroristinis išpuolis įvyko praėjus 34 metams po paliaubų sudarymo Korėjos karui užbaigti.

Lėktuvo sprogdinimo metu KLDR ir Korėjos Respublikos santykiai buvo smarkiai pablogėję. Vienas iš teroristinio išpuolio tikslų buvo sutrikdyti artėjančias vasaros olimpines žaidynes, kurios turėjo vykti 1988 metais Seule.

 

Tuo metu, kai buvo sulaikyti agentai, vyras sugebėjo nusižudyti, tačiau 25 metų Kim Hyon Hui išgyveno ir buvo nuteista sušaudyti. Tačiau vėliau Pietų Korėjos vyriausybė ją išteisino kaip Šiaurės Korėjos režimo auką.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(3)
(38)
(-35)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()