Problemos su karine pramone. Žlugo planai dėl Tu-214. Kas vyksta  ()

Vietoj trijų tokių lėktuvų Rusijos gamykla iki metų pabaigos gali pasiūlyti tik vieną.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Rusijos šaltiniai pranešė, kad Kazanės aviacijos gamykla (KAPO) neįvykdė plano pastatyti tris Tu-214 lėktuvus, kurie buvo sukurti dar sovietmečiu. Komentuodami šią informaciją „Defense Express“ ekspertai pažymėjo, kad nors kalbama apie civilinių orlaivių kūrimą, šis pavyzdys puikiai parodo Rusijos karinės pramonės procesų pobūdį, nes Kazanės gamykla užsiima karinių orlaivių remontu ir gamyba.

Stebėtojai atkreipė dėmesį į tai, kad KAPO yra įmonė, šiuo metu remontuojanti ir modernizuojanti sunkiuosius bombonešius Tu-22M3. Be to, gamykla gamina strateginius Tu-160 tipo bombonešius, ypač Tu-160M ​​versiją.

Kalbant apie lėktuvą Tu-214, ekspertų teigimu, šie orlaiviai gali būti naudojami ir kovinėms misijoms. Visų pirma, yra Tu-214R modelis, kuris iš tikrųjų yra žvalgybinis lėktuvas.

Kalbant apie KAPO veiklą, ekspertai surinko įdomių duomenų apie įmonės gamybos pajėgumus. Taigi 2021 metais orlaivių gamyklos pajėgumai buvo tik 40 proc. Dėl šios priežasties įmonė gali surinkti tą patį Tu-160 iš SSRS ruošinių, tačiau negali pagaminti šio lėktuvo nuo nulio.

 

Tuo tarpu visos šios problemos nesutrukdė Kremliui kelti uždavinio gamintojams per metus sukurti 10 Tu-214.

„Tai savo ruožtu gerai iliustruoja Rusijos aviacijos pramonės procesų pobūdį“, – apibendrino stebėtojai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(38)
(3)
(35)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()