Darosi dar mįslingiau. 1 200 000. Iš Afganistane sudužusio Rusijos lėktuvo pavogti dideli pinigai  ()

Žurnalistų teigimu, tiriamas galimas Talibano judėjimo vietos karinio dalinio dalyvavimas.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-01-26 Darosi dar mįslingiau. 1 200 000. Iš Afganistane sudužusio Rusijos lėktuvo pavogti dideli pinigai  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Iš neseniai Afganistano kalnuose nukritusio Rusijos lėktuvo „Dassault Falcon 10“ nepažįstami asmenys pavogė 1,2 mln. dolerių. 

Kaip pastebi žurnalistai, Afganistano valdžia ieško žmonių, kurie pavogė nemažą sumą grynųjų iš sausio 20 dieną Badachšano provincijoje sudužusio lėktuvo „Falcon 10“. Be to, tiriamas galimas Talibano judėjimo vietinio karinio dalinio dalyvavimas, kuris pirmasis atvyko į incidento vietą. Jis įtariamas vagyste.

Leidinio šaltinių teigimu, iš Rusijos lėktuvo nežinomi asmenys pavogė 1,2 mln. dolerių. Sužinojęs apie lėšų dingimą, Talibano gubernatorius Badachšane Mohammadas Ajubas Khalidas subūrė specialią komisiją incidentui ištirti.

Bus tikrinami talibai, kurie pirmieji atvyko į įvykio vietą ir, anot laikraščio, yra susiję su grupuotės kariuomenės štabo vadu Fasihuddinu Fitre.

Priminsime, kad Afganistano kalnuose dėl dviejų variklių gedimo sudužo užsienyje pagamintas lėktuvas „Falcon 10“ su rusais.

 

Pasak žurnalistų, Afganistane sudužęs lėktuvas skrido privačiu medicininės evakuacijos skrydžiu iš Patajos (Tailandas) į Maskvą. Jis nusileido Indijos mieste Gaja pasipildyti degalų. Lėktuve buvo šeši žmonės – keturi įgulos nariai ir du keleiviai.

Prieš avariją pilotas pranešė apie technines problemas. Lėktuvas nukrypo nuo kurso ir rėžėsi į Tofano kalną Vachano rajone netoli sienos su Tadžikistanu.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(141)
(2)
(139)

Komentarai ()