„Iš Londono į Niujorką per valandą.“ 6200 km/val. Įvyko pirmasis hipergarsinis TA-1 skrydis! (Foto, Video)  ()

Bandomasis skrydis gali atverti kelią hipergarsinėms kelionėms.


Visi šio ciklo įrašai

  • 2024-03-13 „Iš Londono į Niujorką per valandą.“ 6200 km/val. Įvyko pirmasis hipergarsinis TA-1 skrydis! (Foto, Video)  ()

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

2024 metų kovo 9 d. „Stratolaunch“ atliko pirmąjį savo hipergarsinio orlaivio „Talon-A“ bandymą su įjungtais varikliais ir pasiekė „didelį viršgarsinį“ greitį.

Hipergarsinis „Talon-A“ (dar žinomas kaip TA-1) buvo paleistas iš didžiausio pasaulyje veikiančio orlaivio „Roc“ (dar žinomas kaip „Stratolaunch“). „Roc“ pakilo iš Mojave oro ir kosminio uosto Kalifornijoje.

Lėktuvas skrido į vakarus link Ramiojo vandenyno prie centrinės Kalifornijos pakrantės, kur tiksliai nenustatytu laiku paleido TA-1. „Roc“ grįžo į Mojave praėjus daugiau nei keturioms valandoms po pakilimo.

[Vokietija!] Fantastiškos kainos ir galimybių 5,5 l karšto oro gruzdintuvė - pamaitinsite visą šeimą
3529 4

Nuostabi kaina

Iš Vokietijos

Greitas ir saugus pristatymas

Ribotas kiekis

Išsamiau

„Stratolaunch“ vadovai per pokalbį su žurnalistais sakė negalintys atskleisti didžiausio TA-1 greičio ar aukščio virš jūros lygio. Tačiau jie buvo patenkinti skrydžiu.

„Sėkmingai siekdami bandymo tikslų pasiekėme aukštą viršgarsinį režimą, artėdami prie hipergarsinio skrydžio“, – sakė „Stratolaunch“ generalinis direktorius Zachary Krevoras.

 

Hipergarsinis skrydis paprastai apibrėžiamas kaip greitis, didesnis nei 5 machai arba 6200 km/val. Skrendant tokiu greičiu lėktuvas iš Londono į Niujorką galėtų nuskrieti vos per valandą.

Kitos bendrovės transporto priemonės TA-2 skrydžio bandymai turėtų prasidėti antroje metų pusėje, po to bus statoma kita daugkartinio naudojimo transporto priemonė TA-3.

Bendrovė taip pat pradeda modifikuoti vieną iš savo paleidimo platformų, pavadintą „Spirit of Mojave“, kuri yra modifikuotas „Boeing 747-400“.

 

„Stratolaunch“ 2011 m. įkūrė vienas iš „Microsoft“ įkūrėjų Paulas Allenas, kurio pradinis tikslas buvo teikti palydovų paleidimo iš oro paslaugas naudojant milžinišką dviejų fiuzeliažų šešių variklių lėktuvą.

Po Alleno mirties 2018 m. bendrovė atsisakė planų ir vėliau buvo parduota privataus kapitalo įmonei „Cerebus“. 2020 m. bendrovė paskelbė, kad daugiau dėmesio skirs hipergarsinių transporto priemonių kūrimui, kurios bus paleidžiamos iš „Roc“.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(25)
(0)
(25)

Komentarai ()