Oro uoste nebereikės dokumentų. Ateina dar neregėta naujovė  ()

„Sistema sukurta taip, kad nereikėtų registruotis iš anksto.“


Civilinė aviacija
Civilinė aviacija
© Adrian Pingstone (Atvira licencija) | https://commons.wikimedia.org/wiki/File:Royal_Jordanian_Airlines_Boeing_787-8_(JY-BAA)_arrives_London_Heathrow_11Apr2015_arp.jpg

Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Abu Dabio oro uostas nori pirmasis pasaulyje pradėti aptarnauti keleivius, nepateikusius jokių dokumentų. Uosto direkcija šį tikslą ketina pasiekti naudodama veido atpažinimo technologiją.

Jungtinių Arabų Emyratų Abu Dabio oro uoste pradedamas išmaniųjų kelionių projektas, pagal kurį biometriniai jutikliai ir kameros bus patalpintos kiekvienoje iš oro uosto vietų, kuriose anksčiau keleiviai turėjo parodyti asmens tapatybės dokumentus.

Dėl to prie registracijos stalų ar įlaipinimo vartų, užuot pateikus dokumentus, keliautojo tapatybė ir kelionės būsena bus tikrinama naudojant veido ar rainelės atpažinimo technologiją. Todėl norint įlipti į lėktuvą su savimi nereikės turėti jokių dokumentų.

[EU+Kuponai] Banggood 18-o gimtadienio rinkinukas! El. paspirtukai, nešiojami PC, žaidimų monitoriai, prekės automobiliams ir kt. + PayPal akcija (Video)
4780 8

Specialus 18-o gimtadienio rinkinukas

Kuponai

Galioja iki 2024-09-14/2025-08-01

Labai ribotas kiekis

Iš Čekijos/Kinijos sandėlių greitas ir saugus pristatymas

1) „ANGWATT CS1“ - el. paspirtukas, 1000W, vienu įkrovimu 85 km, 55 km/h

2) „Ninkear N16 Pro“ - 32GB+1TB, 2,5K ekranas, Windows 11

3) „KOORUI ‎34E6UC“ - 34 colių WQHD žaidimų monitorius

4) „Mudiro“ - kelioniniai 21/25 litrų talpos šaldytuvai su LED valdymo panele

5) „MUDIRO EW-S05“ - 500W aukšto slėgio plovimo įrenginys

6) „iMars X5“ - automobilinis vaizdo registratorius

Išsamiau

CNN paaiškina, kad ši technologija jau naudojama kai kuriose oro uosto dalyse, ypač „Etihad Airways“, kurios pagrindinis centras yra Abu Dabis, skrydžiams. Tokio tipo sprendimai lokaliai naudojami ir kituose oro uostuose. Tačiau CNN pabrėžia, kad ambicingas planas išplėsti technologijas visame oro uoste yra proveržis.

„Sistema sukurta taip, kad nereikėtų registruotis iš anksto. Keleiviai automatiškai atpažįstami ir patvirtinami jiems judant per oro uostą, o tai žymiai pagreitina visą procesą“, – sakė Andrew Murphy, Abu Dabio oro uosto vyriausiasis informacijos pareigūnas.

Jis pažymėjo, kad biometrinius duomenis iš visų pirmą kartą atvykstančių į JAE renka Federalinė tapatybės, pilietybės, muitinės ir uosto saugumo institucija (ICP). Oro uosto sistema turi naudoti šią duomenų bazę keleiviams tikrinti.

 

A. Murphy teigė, kad projekto tikslas yra paspartinti keleivių srautą.

„Galimybė nuvykti nuo šaligatvio iki įlaipinimo vartų per 15 min. tokio dydžio oro uoste yra tikrai novatoriška“, – pažymėjo jis. Tik tėvai, auginantys vaikus iki 12 metų, vis tiek privalės parodyti jų asmens tapatybės dokumentus dėl vaikystėje greitai besikeičiančių veido bruožų.

Veido atpažinimo technologiją taip pat palaipsniui diegia Singapūro, Honkongo, Tokijo ir Delio oro uostai.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(19)
(4)
(15)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai ()