Sukurtas ant vertikalaus paviršiaus nusileisti galintis bepilotis lėktuvas (Video)  (1)

Stenfordo universiteto (JAV) Biometrijos ir lankstaus manipuliavimo laboratorijoje atliekami bandymai su naujo tipo bepiločiu lėktuvu, gebančiu leistis ant sienų ir kitų vertikalių paviršių.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Pasak „Physorg.com“, šis nedidelis lėktuvėlis su propeleriu turi specialius plieninius kablio formos tvirtinimus, kurie leidžia prisikabinti prie vertikalios sienos. Kompiuterinė valdymo sistema ir davikliai nustato bepiločio aparato artėjimą prie stataus paviršiaus, ir prieš pat leidimąsi lėktuvo priekinė dalis pakeliama. Toks manevras sumažina skrydžio greitį iki poros metrų per sekundę ir leidžia susikabinti su sienos paviršiumi, sakoma pranešime.

Kartą nutūpęs toks lėktuvas gali išsilaikyti neribotą laiką, o po to, įjungęs propelerį ir įtraukęs tvirtinimus, jis geba atsiskirti nuo sienos ir tęsti skrydį.

Skelbiama, kad tokie bepiločiai aparatai vartoja labai mažai energijos ir gali būti komplektuojami su saulės energijos skydeliais. Pasak Stenfordo universiteto specialistų, vertikaliai nusileisti mokantys bepiločiai aparatai gali praversti gelbėjimo operacijų metu ir vaizdo stebėjimui.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(7)
(0)
(0)

Komentarai (1)