Frazę „Greitasis maistas amerikietiškai“ geriausiai iliustruotų naujas JAV bendrovės „Momentum Machines“ pagamintas maisto robotas „Alpha“. Jis mėsainius gamina ne prasčiau už žmones.
Prisijunk prie technologijos.lt komandos!
Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia
tik entuziazmo.
„Alpha“ darbuojasi tikrai kokybiškai ir greitai: per vieną valandą jis gali paruošti iki 360 mėsainių, praneša „Singularity Hub“. Svarbiausia, kad jo suvožti mėsainiai yra skanūs, todėl klientai faktiškai gauna iš esmės gurmanišką patiekalą už greitojo maisto gaminio kainą, sakoma pranešime.
„Alpha“ robotas – tai automatizuotas konvejeris. Gamybos proceso metu jautiena, skirta mėsainio kotletams, susmulkinama, sulipdoma ir kepama iki kliento pageidaujamos skrudinimo ribos. Ir tik tada, kai kotletas jau būna iškepęs, robotas pradeda pjaustyti šviežius pomidorius, svogūnus, agurkėlius ir juos sudeda į mėsainį. Kai mėsainis būna paruoštas, robotas jį susuka į popierių ir atiduoda tiekti į stalą.
Kol svarstote apie į vakarėlį atėjusių svečių skaičių, „Alpha“ ramiai „štampuoja“ kokybiškus mėsainius 360 vienetų per valandą greičiu, rašo „Singularity Hub“.
San Franciske (JAV) įsikūrusi bendrovė „Momentum Machines“ tvirtina, kad „Alpha“ robotai kavinėms sutaupys tiek pinigų, kad jie atsipirks per vienerius metus. Ten, kur įrengtas „Alpha“, nebereikia samdyti kasininkų ar padavėjų. Klientai paprasčiausiai pateikia užsakymą, susimoka ir laukia prie mėsainių išdavimo langelio.
Kitas „Alpha“ modelis bus dar tobulesnis: jame bus įrengta specializuota mėsos pjaustyklė, kuri viename mėsainyje galės sumaišyti skirtingą mėsą, pavyzdžiui, du trečdalius kotleto sudarys kiauliena, o trečdalį – bizono mėsa. Be to, bus įdiegtos delikatesinės funkcijos, kurias yra įvaldę patyrę virėjai. Pavyzdžiui, kotletas bus gerai iškepęs, tačiau išliks sultingas.
Įdomu, kad „Momentum Machines“ planuoja atidaryti pirmąjį pasaulyje restoranų tinklą, kurių virtuvėse darbuosis vien tik robotai. Virėjai, žinoma, iš to tik nusijuoks, tačiau gali būti, kad po kurio laiko vis dažniau apie tai neramiai susimąstys...