Pirmas toks transformeris istorijoje: japonai sukūrė dvikojį robotą, kuris virsta mašina (Video)  (1)

Tai - neįtikėtinas išradimų pasaulis. Japonai sukūrė dvikojį robotą, kuris virsta mašina. Ir netgi atlieka ir automobilio funkciją.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Beveik keturių metrų aukščio robotas yra ypatingas – pirmas toks robotų gamybos istorijoje. Grėsmingai į Jus žvelgiantis galiūnas vos per minutę gali transformuotis į sportinį automobilį su dviem vietomis keleiviams. Neįtikėtino roboto kūrėjai neatskleidžia, kiek kainavo jį sukurti, tačiau tikina, kad svarbiausias jų tikslas ne pinigus skaičiuoti, o įkvėpti žmones dar didesniems išradimams.

„Jei kas nors paklaustų, ar tai brangus žaislas, negalėčiau to paneigti. Tačiau iki šiol niekas nebuvo pamėginęs sukurti kažką panašaus, tad nemanau, jog tai – pinigų švaistymas. Tai – ateitis“, - savo nuomonę dėsto vienas roboto kūrėjų Kenji Ishida.

Šis robotas gali eiti 100 m/val. greičiu, kiek didesnį greitį jis išvysto, jei pradeda važiuoti. Filmukų apie transformerius ir japoniškos animacijos įkvėpti roboto kūrėjai tvirtina, kad šį įspūdingą robotą – automobilį ketinama naudoti šventiniuose paraduose bei atrakcionų parkuose.

Formą keičiantis japonų robotas video siužete

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: TV3
TV3
(4)
(0)
(4)

Komentarai (1)

Susijusios žymos: