[Žinios trumpai] Nuo Ukrainos nusigręžia dar viena ES šalis – ginklų nesiųs: „mes padarėme pakankamai“  (1)

Europos Sąjungos vienybė byra? Dar viena sąjungos narė atsisako siųsti ginkluotę Ukrainai.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Bulgarijos ministras pirmininkas Kirilas Petkovas patvirtino, kad jo vyriausybė neplanuoja siųsti sunkiosios ginkluotės į Ukrainą dėl Rusijos invazijos, sakydamas, kad Bulgarija „padarė pakankamai“ tiekusi humanitarinę pagalbą.

„Mes padarysime tai, ką pažadėjome padaryti, ir nereikia iš naujo kurstyti diskusijų kas dvi savaites“, – antradienį vietos žiniasklaidai sakė Petkovas. „Rėmėme atvykstančius pabėgėlius, siuntėme visokią humanitarinę pagalbą, taip pat dalyvavome taisant Ukrainos sunkiąją ginkluotę ir laikomės visų Rusijai nustatytų sankcijų“.

„Padarėme pakankamai ir toliau remsime Ukrainą“, – sakė jis, atsakydamas į Kijevo prašymą suteikti karinę pagalbą.

Bulgarija vengė siųsti amunicijos į Ukrainą nuo Rusijos invazijos pradžios vasario 24 d. Bet su Ukrainos prezidentu Volodymyru Zelenskiu derėjosi dėl kitokio pagalbos susitarimo, kuris apėmė Bulgarijos gamyklų panaudojimą Ukrainos sunkiosios ginkluotės remontui ir šalies Varnos uosto naudojimą Ukrainos grūdams gabenti.

Petkovo pastabos nuskambėjo praėjus vos kelioms dienoms po to, kai Kijevo ambasadorius Bulgarijoje Vitalijus Moskalenko pareiškė, kad šalis turi sovietinės ginkluotės, galinčios padėti Ukrainos gynybai, ir išsiuntė laišką, kuriame paprašė Petkovo persvarstyti savo poziciją.

 

Bulgarija vengė siųsti karinę pagalbą Kijevui, kad nepadidėtų nesutarimai tarp proeuropietiškų ir prokremliškų partijų Bulgarijos koalicinėje vyriausybėje. Bulgarijos socialistų partija anksčiau grasino pasitraukti iš koalicijos, jei Bulgarija aprūpins Ukrainos kariuomenę sunkiąja ginkluote.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: MTPC
MTPC
(7)
(30)
(-23)
MTPC parengtą informaciją atgaminti visuomenės informavimo priemonėse bei interneto tinklalapiuose be raštiško VšĮ „Mokslo ir technologijų populiarinimo centras“ sutikimo draudžiama.

Komentarai (1)