[Žinios trumpai] Į karą visa jėga įsijungė slaptas JAV ir sąjungininkų „komandosų ir šnipų tinklas“, suformuota slapta koalicija, CŽA agentai Kyjive  ()

Žurnalistų teigimu, Ukrainos kariškiai dirba kartu su NATO šalių specialiosiomis pajėgomis. Užsienio specialistai iš būstinės teikia žvalgybos informaciją šifruotu ryšiu.


Prisijunk prie technologijos.lt komandos!

Laisvas grafikas, uždarbis, daug įdomių veiklų. Patirtis nebūtina, reikia tik entuziazmo.

Sudomino? Užpildyk šią anketą!

Ukrainos kariuomenei kovoje su Rusijos įsibrovėliais padeda slaptas JAV ir jų sąjungininkų „komandosų ir šnipų tinklas“. Apie tai rašo amerikiečių laikraštis „The New York Times“ (NYT), remdamasis JAV ir Europos šalių pareigūnais.

„Šalies gebėjimas atlaikyti Rusijos Federacijos puolimą labiau nei bet kada priklauso nuo komandosų tinklo, skubančių aprūpinti ginkluote, žvalgyba ir karinių mokymų, pagalbos“, – pažymėjo žurnalistai.

Didžioji darbų dalis, anot laikraščio šaltinių, atliekama už Ukrainos ribų – karinėse bazėse Vokietijoje, Prancūzijoje ir Jungtinėje Karalystėje. CŽA agentai dirba Kyjive, renka žvalgybos duomenis ir dalijasi ja su Ukrainos valdžia.

„Komandosai“ konsultuoja Ukrainos ginkluotąsias pajėgas iš štabo

Jungtinės Valstijos atšaukė 150 karinių instruktorių prieš prasidėjusį plataus masto karą vasario 24 d. Kai kurios sąjungininkų dalys pasiliko arba persikėlė į šalį ar išvyko iš jos, mokydamos ir konsultuodamos Ukrainos karius, taip pat sukurdamos sausumos kanalą ginklams ir kitai pagalbai tiekti“, – sakė 3 JAV pareigūnai.

NYT pranešė, kad, be amerikiečių, Ukrainoje dirbo specialiosios pajėgos iš kitų NATO šalių: Didžiosios Britanijos, Prancūzijos, Kanados ir Lietuvos.

Vakarų pareigūnai teigia, kad „komandosai“ nėra fronto linijoje, bet konsultuoja Ukrainos kariuomenę nuotoliniu būdu iš štabo, šifruotu ryšiu.

 

Iš palydovų gautą žvalgybos informaciją Ukrainos ginkluotosios pajėgos mato planšetiniuose kompiuteriuose, kuriuose yra programa, skirta mūšio laukui sudaryti. Programa leidžia aptikti taikinius ir sunaikinti vienoje vietoje susitelkusius Rusijos karius.

Netrukus po plataus masto karo pradžios 10-oji armijos specialiųjų pajėgų grupė, kuri prieš karą apmokė Ukrainos ginkluotąsias pajėgas šalies vakaruose esančiame poligone, tyliai sukūrė koalicijos planavimo grupę Vokietijoje koordinuoti karinę pagalba Ukrainos specialiosioms pajėgoms. Anot NYT, dabar ši koalicija išaugo iki 20 šalių.

Pasidalinkite su draugais
Aut. teisės: Technologijos.lt
(62)
(0)
(62)

Komentarai ()